8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Yakutiye ISO 9001 belgesi alıyor

YAKUTİYE ISO 9001 BELGESİNİ ALIYOR

Yakutiye İlçe Belediyesi, ISO 9001 Kalite Yönetimi Belgesi için ilgili süreci başarılı bir şekilde tamamlayarak belgenin adeta ucundan tuttu. 1 hafta süreyle TSE Erzurum Bölge Müdürlüğü tarafından iç ve dış denetime tabi tutulan Yakutiye Belediyesi, denetimlerden yüzünün akıyla çıktı. Denetimlerin tamamlanmasının ardından TSE Bölge Müdürü İbrahim Seyhan, Belediye Başkan Yardımcısı Ferhat Mergan’ın katılımıyla kapanış toplantısı yapıldı.

Denetimler sonunda beklediklerinin üzerinde bir sonuçla karşılaştıklarını belirten TSE Erzurum Bölge Müdürü İbrahim Seyhan, özellikle e-belediye uygulaması, kent bilgi sistemi, çalışma ortamının iyileştirilmesi çalışmalarının sevindirici olduğunu söyledi. Seyhan, “Denetimlere başlarken böyle bir sonuç beklemiyordum. Umduğumun üzerinde bir sonuçla karşılaştık. Birimlerin bu kadar hızlı hazırlanabileceğini ummuyordum. Hiçbir sorumuz cevapsız kalmadı. Personel olarak ISO 9001’e hazır olduğunu gördüm. 4 gün sürdürdüğümüz denetimlerin sonucu; belediyenin belgeyi almayı hak ettiğini ortaya koydu. Fiziki ortam ve teknolojinin değerlendirilmesi noktasında da Yakutiye önemli adımlar atmış. Müşteri memnuniyetinin artıp, hizmet standardının geliştiğini gözlemledik” dedi.

İbrahim Seylan, ilk defa Erzurum’da ve bölgede bir belediyenin Kalite Yönetimi Belgesi için müracaat ettiğini hatırlatarak “Tebrik ediyorum, belgenin hayırlı olmasını diliyorum. Biz raporumuzu hazırlayarak Ankara’ya hakem heyetine göndereceğiz. Kısa bir süreç içerisinde Belediye Kalite Belgesini binasına asacaktır” şeklinde konuştu.

Başkan yardımcısı Ferhat Mergan ise yola çıkarken personele güvendiklerini, bu güvenin boşa çıkmadığını söyledi. Mergan, “Bölgenin ve Erzurum’un tek Kalite Belgeli belediyesi olmanın hızımıza hız katacağını düşünüyorum. Personelimiz yürekten bu işe sarılmış ve yüzlerinin akıyla belgeyi hak etmişlerdir. Kurumsal olarak hizmetin standartlarda yürütülmesi önceliğimiz olacaktır” dedi.

DOĞU’DA TEK BELEDİYE

Yakutiye Belediyesi ISO 9001 Kalite Yönetimi Belgesi için müracaat eden ve belgeyi almaya hak kazanan tek belediye olma özelliğine sahip. TSE Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan tetkiklerle ilgili raporun Ankara’ya gönderilmesi ve ardından imzalanacak sözleşmelerle Kalite Belgesine sahip olacak. İlgililer, bu sürecin 20 gün ile 1 ay arasında gerçekleşeceğini söylediler.

YAKUTİYE ISO 9001 BELGESİNİ ALIYOR
YAKUTİYE ISO 9001 BELGESİNİ ALIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2010 Perşembe 17:00:03
Güncelleme :4 Şubat 2010 Perşembe 17:31:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?