4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Yakutiye kışa hazır

YAKUTİYE, KIŞ İÇİN HAZIR

Yakutiye İlçe Belediyesi kış aylarıyla ilgili hazırlıklarını tamamladı. 26 adet araç parkı, 67 personel ile karla mücadele çalışmalarına başladı. Belediye Başkanı Ali Korkut, kış aylarında insanların sorun yaşamaması için geceli ve gündüzlü çalışmaların yürütüleceğini söyledi. Korkut, “Yakutiye ilçe merkezi sınırlarında 58 mahalle, 882 sokağımız var. Dumlu, Dadaşköy ve bağlı diğer köy mahalleler ile geniş bir alanda çalışma yürütüyoruz” dedi.

Yılın ilk karıyla çalışmaların başladığını belirten Ali Korkut, sabahın erken saatlerinden itibaren tuzlama çalışmalarına hız verdiklerini söyledi. Korkut, “Sınırlarımız içerisinde merkezde 58 mahalemiz, 882 sokağımız, Dadaşköy ve Dumlu ile bağlı köylerimizde karla mücadele çalışması yapacağız. Karla mücadele ekiplerimiz 1 adet tır (taşıyıcı), 9 kamyon, 2 kamyonet, 1 traktör, 3 greyder, 5 lastikli yükleyici, 1 paletli yükleyici, 2 Beko loder, 1 mini yükleyici, 1 akaryakıt tankeri, 31 şoför, 22 operatör ve yağcı, 14 işçiden oluşmakta. Kışın şiddetlendiği günlerde 2 veya 3 vardiye olarak çalışmaları yürüteceğiz. Personel sayısında karın yoğunluğu veya kışın şiddetine göre artış da yapacağız” şeklinde konuştu.

KAR, ŞEHİR İÇİN KÜLFET

Korkut, kar ve kışın turizm açısından katkıları olduğu gibi şehir yönetimine ağır faturalar yüklediğini ifade etti. Karla mücadele çalışmalarına geçtiğimiz yıllar 2 trilyonun üzerinde para harcandığını belirten Korkut, “Yakutiye ilçemizin sınırları genişlemiş ve hizmet alanı iki katına çıkmıştır. Bu yıl karla mücadele için belediyemiz bütçesinden 4 milyon lira harcanması tahmin edilmektedir. Bu ciddi bir rakamdır ve belediyelerimizin mutlaka ve mutlaka merkezi idare tarafından maddi olarak desteklenmesi zorunluluk halini almıştır. Diğer belediyelerimiz ve İl Özel İdaresinin de karla mücadeleye ciddi bütçe hazırladığını, önemli kaynaklar ayırdığını biliyoruz. Ayrılan kaynaklar özellikle ilçe belediyelerimize ağır yük getirmektedir” tespitinde bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2009 Pazartesi 11:58:05
Güncelleme :14 Aralık 2009 Pazartesi 12:02:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?