4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Yakutiye Meclis toplantısı yapıldı

Yakutiye İlçe Belediye Meclisi Mayıs ayı oturumunu gerçekleştirdi. Oturumda 2008 yılı Bütçe Kesin Hesap Cetveli, Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Doğu Anadolu Belediyeler Birliği için 1’er asil ve 1’er yedek üye seçimi de yapıldı.

Meclis üyeliğinden başkan yardımcılığına atanan Asım Ferhan Mergan ve Muhammet Zeki Gözeler’in maaşları da karara bağlandı.


Belediye Başkanı Ali Korkut başkanlığında toplanan Yakutiye Belediye Meclisi’nde gündeme dair maddelerin ardından kapatılan belediyelerin personellerinin durumu görüşüldü. Bütçe Kesin Hesap Cetveli görüşülmek üzere Bütçe Hesap Komisyonuna havale edilirken, Belediye Başkan Yardımcılıklarına getirilen Meclis üyelerinden Ferhan Mergan ile Zeki Gözeler’in maaşları da karara bağlandı. Gündeme dair maddelerin görüşülüp karara bağlanmasından sonra MHP Grubundan Fuat Dursun, Belediye Başkanı Ali Korkut’a kapatılan belediyelerin personeliyle ilgili bir gelişme olup olmadığı soruldu.


MHP grubundan Fuat Dursun’un kapatılan belediye işçilerinin durumları ve alacakları ile ilgili çalışma yapılıp yapılmadığı konusunda bilgi sordu. Dursun, “Kazımkarabekir, Dumlu ve Dadaşköy belediyelerinde çalışan işçiler maaş alamadılar. Durumları çok perişan. Bunların akibeti de belli olmadı. Durumları ne olacak” diye sordu.


Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, kapatılan belediye personeliyle ilgili olarak çalışmanın son noktaya geldiğini belirterek, büyük ihtimalle bugün kurumlara aktarımlarının yapılacağını söyledi. Ali Korkut, “Bununla ilgili çalışma yapılıyor. Büyük ihtimalle başka kamu kurumlarına gidecekler. Gidene kadar kesin demek istemiyorum. Ancak bu hafta içerisinde işlemler tamamlanacak. Ben sıkıntıyı çok iyi biliyorum. Devlet memurluğundan geliyorum. Bir ay maaş alamamanın ne demek olduğunu biliyorum. Yüreğimiz yanıyor, ancak elimizden gelen bir şey yok. Gelen parayla Yakutiye personeline yarım maaş ödeyebildik.

Ya tümüne cep harçlığı miktarında para ödeyip bütün işçileri mağdur edecektik veya 1 ay Yakutiye personeline, bir sonraki ay ise katılan belediyelerden gelen personele ödeme yapacaktık. Tümünü mağdur etmektense 1’er ay arayla maaş ödeyi uygun gördük. Onlar bizim kardeşlerimiz. 1 aydır çalışmalarla ilgili olarak gecemizi gündüzümüze kattık. İnşallah bugün kurumları da netleşecek. Alacakları ile yeni kurumlarına devredilecekler ve aybaşında inşallah önceki maaşlarıyla birlikte alacaklarını almış olacaklar” şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 15:38:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?