4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Yakutiye Meclisi toplandı

Erzurum’un Yakutiye ilçe Belediyesinin yeni meclisi ilk toplantısını yaptı. Belediye Başkanı Ali Korkut başkanlığındaki toplantıda birlik çağrıları yapıldı.

29 Mart 2009 tarihinde yapılan yerel seçimlerin ardından oluşan Yakutiye Belediye Meclisi, ilk toplantısını bugün yaptı. Belediye Başkanı Ali Korkut’un hayırlı olsun’ dilekleriyle başlayan meclis toplantısında ilk olarak başkan vekilleri ve katip üyelikler için seçim yapıldı.

BAŞKAN VEKİLLERİ BAYAN

31 üyeden oluşan Yakutiye Belediye Meclisi’nde 5 bayan üye yeraldı. Yapılan seçimlerde meclis başkan vekilliklerine bayan üyeler getirildi. Yakutiye Meclis salonunda yapılan oylamada 1. Başkan Vekilliğine Ebru Ulaştepe, 2. Başkan Vekilliğine Hatice Çollak seçilirken, meclis katip üyeliklerine ise Ziyade Nar ve Salih Gülkar getirildi. Meclis üyeleri arasında yapılan oylama sonunda: daimi encümenliklere Halim Bingöl, İlker Özkara ve Abdullah Keleşoğlu, taktir kıymet komisyonu üyeliklerine: Orhan Demir, Sıraç Özgenç, Hikmet Budak, Ömer Faruk Yıldırım ve Rahim Dursun seçilirken, bütçe kesin hesap tektik komisyonuna Ayhan Özsağlıcak, Fatih Apil, Fatih Karataş, Sinan Seçer ve Erdal Horasan getirildi. İmar Komisyonu üyeliklerine ise Orhan Demir, Ömer Bastem, Abdurrahim Bulut, Recep Aydın ve Yusuf Özbay seçildi.

BAŞKANIN AYLIK ÖDENEĞİ DE GÖRÜŞÜLDÜ

Seçimlerin ardından oluşan 31 kişilik Yakutiye Belediye Meclisi, 2008 yılı faaliyet raporlarını da görüştü. Meclis üyeleri, gündemde yeralan belediye başkanı Ali Korkut’a ödenecek aylık tutar ile kendisi, eş ve çocukları ile bakmakla yükümlü olduğu yakınlarının tedavi giderleriyle ilgili maddeyi de ela aldı.

ŞEHRİN YARARINA KARARLAR DESTEKLENECEK

Başkan vekillikleri ve komisyonlara yapılan seçimlerin ardından yeni seçilen meclis üyeleri söz olarak temennilerini dile getirdiler. 31 kişilik belediye meclisinde 7 sandalyeye sahip olan MHP’li üyeler, muhalefet partisi anlayışı içerisinde her şeye karşı olmayacaklarını; şehrin yararına olan her kararı destekleyeceklerini belirttiler.

KORKUT, “ELBİRLİĞİ MECLİSİ OLACAĞIZ”

Meclis üyelerinin konuşmalarının ardından görüşlerini açıklayan Belediye Başkanı Ali Korkut, Yakutiye İlçe Belediye Meclisine yanlış kararların gelmeyeceğini söyledi. Korkut, “Meclisimizde yanlış şeyler olmayacak. Erzurum’u farklı noktalara taşıma gayreti içerisinde olacağız. Hiçbir kararımızda muhalefet şerhi olmayacak. Beyin fırtınaları düzenleyeceğiz, elbirliğine önem vereceğiz ve şehrimiz için faydalı olanı birlikte bulacağız. Erzurum’a faydalı olmak için muhalefet iktidar ayrımında değil, elbirliğinde başarıyı arayacağız.”dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2009 Pazartesi 20:36:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?