6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Yakutiye Ramazan'ı bekliyor

Erzurum’un Yakutiye ilçe Belediyesi, Ramazan ayı hazırlıklarını tamamladı. Belediye Başkanı Fahrettin Atınç, yıl boyunca periyodik olarak yapılan yardımları Ramazan ayında artırarak sürdüreceklerini söyledi.


Yakutiye Belediyesi’nin gelenek haline gelen Ramazan ayına özel gıda yardımlarından 2 bin 500 dolayında aile yararlanıyor. Belediye Başkanı Fahrettin Atınç, “Belediyemize kayıtlı bin 500 yoksul ailemiz var. Bunlara yıl boyu çeşitli yardımlar yapıyoruz. Ramazan ayında bu sayı 2 bin 500 dolayını buluyor. Yine Ramazan ayı içerisinde 5 bin parça giyim hazırlanıyor. Bunların da dağıtımını yapacağız. Köy okullarımızda önlüksüz öğrenciler var. Bunlar için önlük, ayakkabı, çorap gibi giyecekler dağıtacağız. 150’si ilköğretim, 150 ortaöğretim olmak üzere 300 öğrencimize de içinde kırtasiye ve eğitim araçlarının yer aldığı paketler dağıtacağız. Elimizden geldiğince yoksul ailelerimizin rahat ve huzurlu bir ramazan geçirmelerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Gönül isterki daha fazlasını yapalım. Bunun gayret ve çabası içerisindeyiz. Yardımlarımız ramazan ayının ilk günlerinden itibaren gerçekleştirilecektir.”dedi.


ZABITA DENETİMLERİNİ SIKLAŞTIRACAK
Bu arada Yakutiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü de Ramazan hazırlıklarını tamamladı. Gıda satış yerlerinde yapılacak denetimler sıklaştıracak olan zabıta ekiplerinin ayrıca 5326 sayılı Kabahatlar Kanunu çerçevesinde uygulamaların yapılacağını belirten Yakutiye Belediye Başkanı Fahrettin Atınç, söz konusu kanunun verdiği yetkiyle dilencilik yapan, çığırtkanlık yapan, kaldırım işgali yapanlara yönelik denetimlerin ramazan ayında daha da sıklaştırılacağını söyledi.

Halkın huzurlu bir ramazan geçirmeleri için Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin iki vardiye halinde çalışmalarını sürdüreceğini ifade eden Başkan Atınç, şunları kaydetti:
“Zabıta Müdürlüğümüz bünyesinde oluşturulan iki ayrı ekiple hem gündüz, hemde gece kontroller sürdürülecek. Gece ekibi iftardan hemen sonra başlayıp, sahura kadar denetimlerini sürdürecek. Ayrıca vatandaşlar 0 442 233 75 43 nolu telefon ile de karşılaştıkları sorunlar için her türlü şikayetlerini Zabıta Müdürlüğümüze ulaştırabilirler.”

iha
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2008 Pazar 14:03:47
Güncelleme :24 Ağustos 2008 Pazar 14:08:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?