8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Yakutiye SYDV yüz güldürüyor

YAKUTİYE SYDV YÜZ GÜLDÜRÜYOR

Yakutiye Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) fakir vatandaşların yüzlerini güldürüyor.

 Yakacak yardımından, eğitim ve sağlık alanına varana kadar bir çok alanda yardım yapan SYDV, kısa sürede ilçede 6 bin 500 aileye ulaştı.

Yapılan araştırmalar sonucunda fakir ailelere 2009 yılı içerisinde 1 milyon 842 bin 974 Lira tutarında yardım ulaştırıldı. Vakfın yardımlarında gıda ve eğitim ilk sırada yeraldı.

Yakutiye SYDV’den 2009 yılında 1 milyon 306 bin 105 lira tutarında gıda, 509 bin 876 liralık ta eğitim yardımı yapıldı.

MUHTARLARDAN DESTEK

180 bine ulaşan nüfusuyla Erzurum’un en büyük ilçesi konumundaki Yakutiye Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, her gün onlarca yeni yardım talebi alıyor. İlçe ve köylerden yaşanan göç sebebiyle nüfusu artan ilçede yapılan yeni yardım müracaatları vakıf personeli tarafından büyük bir dikkatle inceleniyor.

85 mahalle ve 10 köye hizmet veren vakıf personeli, her gün çok sayıda yardım talebini değerlendirmek için gündemine alarak araştırıyor. Dar gelirli vatandaşların yardım isteklerini büyük bir titizlikle inceleyen vakıf personeli, kurum imkanlarıyla sokak, sokak, mahalle, mahalle gezerek çalışma yapıyor. SYDV personeli, araştırma sırasında mahalle muhtarlarından da destek alıyorlar. Muhtarlardan yardım talep eden vatandaşlar hakkında bilgi alan personel, daha sonra eve de beraber giderek incelemelerini gerçekleştiriyor. Yapılan araştırma sonucunu bir rapor haline getiren vakıf görevlileri, hazırladıkları raporu SYDV mütevelli heyetine sunuyorlar.

Yakutiye Kaymakamı Yüksel Çelik, şu ana kadar 6 bin 500’den fazla aileye yardım ulaştırdıklarını ifade ederek, yapılan müracaatların da büyük bir dikkatle incelendiğini söyledi. İlçeye bağlı mahalle ve köylerden yapılan müracaatları vakıf personelinin araştırdığını vurgulayan Çelik, bu araştırmalarda en büyük desteği mahalle muhtarlarından aldıklarını söyledi.

Vakıf kanalıyla 2009 yılında 6 bin 500 aileye 1 milyon 842 bin liralık yardım yapıldığını açıklayan Kaymakam Yüksel Çelik, fakir ailelere yönelik yardımların devam ettiğini kaydetti.

YAKUTİYE SYDV YÜZ GÜLDÜRÜYOR
YAKUTİYE SYDV YÜZ GÜLDÜRÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2010 Salı 11:46:04
Güncelleme :20 Nisan 2010 Salı 11:55:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?