7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Yakutiye taş döşüyor

YAKUTİYE TAŞ DÖŞÜYOR

Yakutiye Belediyesi, yol ve asfalt çalışmaları için ramazan ayında da mesai yapıyor.

Ali Paşa mahallesindeki tüm ara sokakların taş döşemesini bitiren Yakutiye, Köseömer mahallesinde çalışmalarına devam ediyor. Mahallelinin ‘toz dumandan kurtulduk’ diye ifade ettiği çalışmalar memnuniyet yaratıyor.

Yakutiye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayında da çalışmaya ara vermediler. Asfalt ve taş döşeme çalışmalarını aralıklarla sürdüren Yakutiye Belediyesi, Ramazan ayı içerisinde Ali Paşa Mahallesinde çalışmalarını tamamlarken, Köse Ömer mahallesinde taş döşemeye devam ediyor.

Taş döşeminin asfalta oranla daha dayanıklı olduğunu belirten Ali Korkut, “Erzurum merkezini oluturan Yakutiye ilçesinde yer yer diğer kurumların çalışmalarıyla asfalt bozuluyor. Yama şeklinde tamirler yapılsa da artık o asfalttan fayda gelmiyor. Biz daha ekonomik olduğu ve asfalta oranla uzun ömürlü olduğu için taşı tercih ediyoruz. Bu aynı zamanda altyapı arızalarından kaynaklanan çalışmalar sonrasında açılan alanın taşla kaplanmasını yaparak sorunu çözülmüş oluyorsunuz. Böyle de bir avantajı var. Asfalt sokaklarda 1 metrelikte olsa açılma oldu mu, o sokağı yeni baştan asfaltlamanız gerekiyor. Ramazan diye çalışmalara ara vermedik. 1600 sokağımızın olduğu düşünülürse, iş yükümüz daha iyi anlaşılır” dedi.

YAKUTİYE TAŞ DÖŞÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2010 Cuma 15:07:02
Güncelleme :3 Eylül 2010 Cuma 15:09:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?