4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Yakutiye'de akıl almaz dolandırıcılık

Erzurum'da kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan dolandırıcılar, cep telofonundan aradıkları vatandaştan, "Teröristi yakalayacağız" diyerek 7 bin liralık kontör dolandırıcılığı yaptılar.

Erzurum'un Yakutiye ilçesi Karskapı semtindeki Ergenekon caddesi üzerinde mermer atölyesi bulunan 4 çocuk babası Kıyasettin Göğebakan, geçen 18 Eylül'de akıl almaz bir dolandırıcılığın mağduru oldu.

İddiaya göre Kıyasettin Göğebakan'ı 5 yıldır kullandığı cep telefonu hattından arayan ve kendisini 'Başkomiser Mustafa' olarak tanıtan bir kişi, "Bu numarayı Diyarbakır'da bir örgüt üyesi kullanıyor. Onu yakalamamız için bize yardım et" dedi. Telefondaki kişinin yönlendirmeleriyle hareket etmeye başlayan Göğebakan, geldiği bir iletişim noktasından kontör aldı.

Yaklaşık 4 saat içinde 7 bin liralık kontör satın alan Göğebakan, şifrelerini telefonda konuştuğu kişiye aktardı. Telefondaki kişinin "İş yerine dön, sana parasını gönderiyoruz" sözüyle telefonu kapatan ve iş yerine gelen Göğebakan, kimsenin gelmemesi üzerine dolandırıldığını anladı. Daha sonra Gölbaşı Polis Merkezi'ne giden Göğebakan, kendisini arayan kişiden şikayetçi oldu.

Oruçlu olduğu için bir hayli dalgın olduğunu belirten Göğebakan, "20 yıllık esnafım, böyle bir şeyle karşılaşmamıştım. Telefonla aradıklarında önce heyecanlandım. Konuşan kişi, yanında Cumhuriyet Savcısı'nın olduğunu söylüyordu. Arkadan telsiz seslerini duyuyordum. Yardım etmek istedim ve ne istiyorlarsa yaptım. İlk olarak gittiğim yerde kontör kalmayınca tanıdıklarımın yanına gittim. 3-4 saat içinde 7 bin liralık kontör yükledim. Çok kibar konuşuyorlardı, ben de buna aldandım. Para göndereceklerini
söyleyince iş yerime geldim. Gelen giden olmayınca beni aradıkları numaraya dönüş yaptım. Ancak telefon kapalıydı. Sonra da polise bildirdim. İnşallah yakalanırlar da benim gibi başkalarının da canını yakmazlar" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2009 Salı 10:21:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?