4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Yakutiye'de Ali Korkut dönemi

Erzurum’un Yakutiye İlçe Belediye Başkanlığına seçilen Ali Korkut, görevine başladı. Korkut, ilk açıklamasında yapılaşma açısından önemli sorunu olan Yakutiye’de bu konu üzerine çalışacaklarını söyledi.

Geçtiğimiz Pazar günü yapılan seçimler sonunda AK Parti’den Yakutiye Belediye Başkanlığına seçilen Ali Korkut için bugün devir-teslim töreni düzenlendi. AK Parti İl Başkanı Hüseyin Tanfer, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, belediye çalışanlarının katıldığı törende eski belediye başkanı Fahrettin Atınç, görevi ve mührü Ali Korkut’a devretti.

Görev süresi boyunca hizmet için çalıştıklarını söyleyen eski başkan Fahrettin Atınç, vicdanen rahat olduğunu söyledi. Atınç, yeni başkan Ali Korkut’u tebrik ederek görevinde başarılar diledi.

Yakutiye’nin yeni belediye başkanı Ali Korkut, bölgesinin büyük sorunları olduğunu bildiğini söyledi. Bilerek elini taşın altına koyduğunu ifade eden Korkut, “Şehrin merkezi, Yakutiye bölgesi yapılaşma açısından sıkıntılı. Ancak bu beni korkutmuyor. Bu tablo beni ürkütmüyor. Taşın altına elimizi, bedenimizi koyduk. 5 yıl sonra Yakutiye ilçesinde ciddi değişiklikler göreceksiniz.”dedi.

Ali Korkut, eski başkan Atınç’a da teşekkür ederek “5 yıllık dönemde dürüstlüğü, çalışkanlığıyla kendisi ön plana çıktı. Ben bu çalışmalardan dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Bayrağı bu noktaya getirdi, aynı ruh ve azimle hizmete devam edeceğim.”diye konuştu.

SINIRLARI BÜYÜDÜ

Bugün yapılan devir teslim töreninde Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, 4 belediyeyi devraldı. Hükümet tarafından geçtiğimiz yıl çıkarılan kanuna göre belediyeliklerine son verilen Kazım Karabekir, Dumlu, Dadaşköy beldelerinin Yakutiye Belediyesi bünyesine alınması sebebiyle ilçe, Erzurum’un en büyük yerleşim merkezi haline geldi.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 20:01:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
GürbüzGÜLDALI IP: 85.106.217.xxx Tarih : 10.04.2009 21:32:55

Sayın yeni belediye başkanım öncelikle hayırlı olsun diyorum ben 1. vakıflar işhanı arkasında ayakkabı tamiri üzerine faaliyetteyim benim dükkanımın önünde 2 sene evvel karo yaptılar fakat bordür taşı koymadılar şu anda karo taşları sökülüyor ve park yapan arabalar kaldırımın üstüne çıkıyor buda ne demek hem çirkin görünüm oluyor hemde iş yapamıyoruz saygılarımla.