4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Yakutiye'de belediyecilik dersi

Ömer Duygun İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencileri, derslerini Yakutiye Belediyesinde yaptılar.

Yakutiye İlçesi Belediye Başkanı Ali Korkut’u makamında ziyaret eden öğrenciler yerel yönetimle ilgili olarak işledikleri konu içerisinde soru sorup, cevaplarını aldılar.

Öğrencilerin sorularıyla terlettikleri Belediye Başkanı Ali Korkut, öğrencilerin ‘Biz de gelecekte belediye başkanı olabilirmiyiz?’ şeklindeki sorularına “Siz bizim geleceğimizsiniz, neden olmasın. Sizin belediyecilik döneminizin çok daha güzel olacağını düşünüyorum” şeklinde cevaplandırdı.

Öğrenciler, belediyecilik hizmetlerini, gelir kaynakları, hizmet verme araçları, görev ve sorumluluklarla ilgili toplam 13 soru yönelttiler. Ayrıca çocuklar, kendileri için yeşil ve oyun alanları talebinde bulundular.

Gelecek kuşakların her anlamda şanslı olduğunu ifade eden Korkut, “Bunlar bizim yarınlarımız. Onlara iyi bir dünya bırakma düşüncesi hepimizin sorumluluğu ve görevidir. Benim görev anlayışımda bu önemli bir yer tutuyor. Görev sürem içerisinde yeşil alan noksanlığını ve çocuklarımızın rahat bir ortamda oyun oynayabilecekleri alanları, parkları oluşturmak önceliklerim arasında yer almaktadır. Biz çocuklarımıza iyi bir dünya bırakmalıyız ki, onların yarınları bu günden daha iyi olsun” şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 17:08:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?