4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Yakutiye'de imar incelemesi

Erzurum’un Yakutiye ilçesinde belediye meclisi, imar değişikliği istenen arazide incelemelerde bulundu.

Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanında bulunan araziye tesis yapmak isteyen Sağlık Bakanlığı, ticari alan olarak görülen bölgenin imar tadilatı yapılarak sağlık alanı olarak gösterilmesini istedi. Bakanlığın talebi olağanüstü toplanan Yakutiye Belediye Meclisinde ele alındı. Başkan Ali Korkut başkanlığında yapılan meclis toplantısında, üyelerin konuyla ilgili olarak farklı görüşler dile getirmesi üzerine arazide inceleme yapılmasına karar verildi.

Belediye Başkanı Ali Korkut, arazinin yerinde görülerek incelenmesi talebinde bulundu. Başkan Korkut’un önerisi üzerine AK Parti ve MHP Meclis üyeleri Bölge Eğitim Hastanesi yanında bulunan arazide incelemeler yaptılar.

Belediye Başkanı Ali Korkut, bir ilk uygulama yaparak maddeye konu arsa üzerinde inceleme yaptıklarını söyledi. Korkut, “Meclis üyelerimizin konu üzerinde kafalarında netlik olmadığını farkedince bunu teklif ettim. İmar değişikliklerinde veya imarla ilgili maddeler görüşülürken bundan böyle detaylı bilgilendirme yapacağız. Kararların şeffaf ve herkesin kabulüyle olmasına özen göstereceğiz. İnşallah bunda başarılı oluruz.”dedi.

Sağlık Bakanlığının talepte bulunduğu arsayla ilgili olarak meclis üyeleri, konuyu görüşülmek üzere imar komisyonuna havale ettiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 18:18:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?