4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Yakutiye'de seyyara sıkı denetim

Erzurum’un Yakutiye ilçesinde zabıta ekiplerinin yaptığı kaçak seyyar satıcı denetlemesinin süreceği bildirildi.


Yakutiye Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre kaçak ve Seyyar Esnaflar Derneği’ne üye olmadan rastgele satış yapanlara izin verilmeyeceği belirtildi. Geçtiğimiz günlerde özellikle Mahallebaşı semtinde başlayan ve ilçenin diğer bölgelerinde de yapılan operasyon öncesi kaçak satış yapan seyyar esnafın uyarıldığını belirten belediye açıklamasında, operasyon yapılmadan bir gün önce de uyarının tekrarlandığı belirtildi.


Yakutiye Belediyesi basın bürosu aracılığıyla açıklama yapan Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, “Yakutiye ilçe sınırları içerisinde seyyar esnafımızın çalışması için alanlar ayrılmış bulunuyor. Mahallebaşı semt garajı ve Gürcükapı semt pazarı bu alanlar arasında. Ayrıca seyyar esnafımız semt pazarlarımızda da satış yapabilmekteler.

Son 3 aydır bu esnafımızı sürekli uyararak kendilerine gösterilen alanların dışına çıkmamalarını istiyoruz. Bu durum gösterilen alanlarda ticaritini yapan yüzlerce seyyar esnafımıza da haksızlık. Bir tablayı doldurup gelişi güzel şehri dolaşmak zaman zaman trafik sorunlarına yol açtığı ve insanları rahatsız ettiği gibi görüntü açısından da kirlilik oluşturmaktadır. Bu görüntü kirliliğine müsaade etmeyeceğiz.”dediler.


Zabıta yetkilileri, yaptıkları şeyin yasaları uygulamaktan başka bir şey olmadığını ifade ederek, şunları kaydettiler:
“Mevcut yasalar ve düzenlemeler herkes için geçerlidir. Halktan gelen şikayetler, Seyyar Esnaf Derneğinin şikayetlerini de göz önüne alarak önceden defalarca uyardığımız bu kişilere yasalar çerçevesinde müdahale ettik. Yaptığımız budur. Bundan böyle de hiçbir seyyera göz yumulmayacaktır. Herkes kanunlar ve kurallara uymak zorundadır.”

İha
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2009 Cuma 17:10:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?