4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Yakutiye'den köylere hizmet

Yakutiye İlçe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri'nce Soğukçermik Köyü'nde çalışma başlatılarak, köy içi yollar düzeltilip, dolgu yapılıp, bataklık alanlarda dolduruldu.


Belediye sınırları içerisinde yer alan köy-mahallelerin imkanlar ölçüsünde belediyecilik hizmeti alacağını belirten Belediye Başkanı Ali Korkut, “Köylerin mahalleye dönüştürülmesi sonrası hizmet farklılığı ortaya çıktı.

Köy ve şehir arası bir noktada olan köylerimize belediyecilik hizmeti vermeye çalışıyoruz. Yeterli hizmeti vermek elbette zor, ancak burada oturan insanlarımızın günlük yaşam alışkanlıklarına uygun hizmetleri verme gayretindeyiz” dedi.


Soğukçermik Köy Muhtarı Yakup Han Uçar, köy olmaktan çıkıp mahalleye dönüştüklerini belirterek, tüm belediyecilik hizmetlerinden yararlanmak istediklerini söyledi. Uçar, “Mahalleye dönüşmüş olsak ta bir yanımız köy. Ancak biz Belediye Başkanımızdan bazı hizmetleri istiyoruz. Şimdi köy içi yollarımız yapılıyor, bataklıklar kurutuluyor. Bu çalışmalardan sonra başka taleplerimiz de olacak” şeklinde konuştu.
 

İha
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 16:16:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?