8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Yangın sildi, süpürdü!

ERZURUM'DA ÇIKAN YANGINDA 7 EV VE ÇOK SAYIDA AHIR, SAMANLIK KÜL OLDU

Erzurum'un Karagöbek köyünde çıkan yangında 7 ev, ahır, samanlık ve 10 binin üzerinde balya ot kül oldu.

1 kişinin yaralandığı yangında 20 günlük 9 küçük köpek ise yanmaktan son anda hayvan sever köylü sakinleri tarafından alevlerin yaklaştığı ahırın içerisinden kurtarıldı.

Edinilen bilgilere göre, Erzurum şehir merkezine yaklaşık 40 kilometre uzaklıktaki 50 haneli Karagöbek köyünde elektrik kablolarından oluşan kısa devre nedeniyle yangın çıktı.

Kısa sürede büyüyerek evlere sıçrayan yangında Hülya Ağdaş isimli kadın alevlerin arasından çıkarılarak son anda kurtarıldı. Vücudunda yanıklar oluşan kadın ambulans ile Erzurum Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Olay yerine çok sayıda itfaiye aracı sevk edilirken 7 ev, çok sayıda ahır, samanlık ve balya ot yanarak kül oldu.

Uzun süre itfaiye erleri yangını söndürmeye uğraşırken köylü sakinleri de kendi imkanlarıyla yardımda bulundular.

Yangında ahır içerisinde kalan 20 günlük yavru köpekler ise vatandaşlar tarafından fark edilerek son anda kurtarıldılar. Yangının sıçradığı ahırda sesleri gelen yavru köpekleri gören vatandaşlardan Mehmet Yıldız, alevlerin içerisine kendini atarak ahırın kapısını kırıp köpekleri kurtardı. Köpekleri kurtarmak için canını tehlikeye atan Mehmet Yıldız'ın saçlarında ve ellerinde yanıklar oluştu.

Yangın telaşının ardından boş alana bırakılan yavru köpekler adeta Mehmet Yıldız'a teşekkür edercesine yanından hiç ayrılmadılar.

Köydeki elektrik hatlarından sarkan bazı kablolar yüzünden dün de yangın çıktığını belirten köy sakinleri, "Dün çıkan yangında ot ve bazı ahırlar yandı. Bugün de bir anda baktık köyün baş kısmından alevler yükselmeye başladı. İnsanlar canını zor kurtardı. Ramazan olması nedeniyle evlerinde uyuyanlar vardı. Yangın üzerine kendilerini dışarı attılar. Hülya Ağdaş ise son anda kurtarıldı. Kadının vücudunun büyük kısmı yandı, hastaneye kaldırıldı. Yavru köpekler son anda kurtarıldı. Ahırın kapısını kıramasaydık

onlar da yanacaktı. Onlar bizim köyümüzün neşe kaynağı. 20 günlükler. Herkes seviyorlar. Onlar için canlarını tehlikeye atıp alevlerin içerisine atanlar oldu" dediler.

Öte yandan yangında evleri kül olan bazı kadınlar ise ağladı. Acılı kadınları yakınları teselli etmeye çalıştı.

ERZURUM'DA ÇIKAN YANGINDA 7 EV VE ÇOK SAYIDA AHIR, SAMANLIK KÜL OLDU
ERZURUM'DA ÇIKAN YANGINDA 7 EV VE ÇOK SAYIDA AHIR, SAMANLIK KÜL OLDU
ERZURUM'DA ÇIKAN YANGINDA 7 EV VE ÇOK SAYIDA AHIR, SAMANLIK KÜL OLDU
ERZURUM'DA ÇIKAN YANGINDA 7 EV VE ÇOK SAYIDA AHIR, SAMANLIK KÜL OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2010 Pazartesi 09:28:05
Güncelleme :30 Ağustos 2010 Pazartesi 11:15:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?