6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Yangında rezalet!

Erzurum’da 10 katlı bir apartmanın çatı katında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin yetersiz kalması üzerine skandala dönüştü. İtfaiye ekiplerine saldıran vatandaşları polis güçlükle engelledi.

Yangın, dün saat 20.30 sıralarında Yenişehir Beldesi Osman Bektaş Mahallesi, Özkayalar Yapı Kooperatifi’nde çıktı. Henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı apartmanın çatı katında çıkan yangın diğer bloklara da sıçradı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesine bağlı 5 itfaiye aracının olay yerine geldiği, ancak yangın merdivenlerinin kısa olması nedeniyle müdahale edemediği yangın kısa sürede çatı katını tamamen kapladı.

Yangının büyümesi üzerine apartman sakinleri müdahalede yetersiz kalan itfaiye ekiplerine tepki gösterdi. İtfaiye ekiplerine saldırmak isteyen öfkeli vatandaşlar polis tarafından güçlükle önlendi.

Olay yerine gelerek, incelemelerde bulunan Vali Celalettin Güvenç, Emniyet Müdürü Tahsin Demir ve Yenişehir Belediye Başkanı Cenap Köksal Birdal, vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı.

Vali Güvenç’e itfaiye ekiplerini şikayet eden vatandaşlar, "Yangın küçüktü ancak müdahale edilmediği için kısa sürede büyüdü. İtfaiye araçlarının uzun merdiveni olmadığı için müdahalede yetersiz kalındı. Yangına müdahalede geciken ekiplerden davacıyız. Çatıdaki yangın az daha bütün binanın yanmasına sebep olacaktı" şeklinde konuştular.

Yangın Devlet Hava Meydanları İşletmesi ve Ilıca Şeker Fabrikası’ndan gelen merdivenli itfaiye araçlarının müdahalesi ile yaklaşık 4 saat sonra söndürülebildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2005 Salı 12:53:44
Güncelleme :13 Nisan 2005 Çarşamba 14:57:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?