6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Yanık Dere Şehitliği gururu

Kazım Karabekir Belediye Başkanı Dursun Şahin, Şehitler Mahallesi’nde bulunan Yanıkdere Şehitliği’nin , aziz şehitlerin anısına yapılan düzenlemelerle yepyeni bir görünüm kazandığını ifade etti.

Mezbele ve bakımsızlıktan insanların uzağından dolaşarak geçtiği Yanıkdere mevkiini, kendi personel ve imkanları ile bu günkü görünümüne kavuşturan Kazım Karabekir Belediyesi olmuştur diyen Belediye Başkanı Şahin;“Bu cennet vatanı canları pahasına bizlere armağan eden aziz şehitlerimizin aziz hatıralarını canlı tutmak ve burasını herkesin rahatlıkla dolaşabileceği güzel bir alan haline getirmek için geçen yıl bütün personelimle birlikte, elimize kürek mala alarak çalıştık ve bu günkü hale getirdik. 5 bin vatan evladının Ermeniler tarafından hunharca katledildiği bu hüzün dolu mekanı belediye olarak çöplük olmaktan kurtardık ve bugünkü sizlerinde görmüş olduğunuz gibi nezih mekanı ortaya çıkardık.

Kimsenin Yanıkdere şehitliği üzerinden bir hesabı olmasın. Şehidine saygı duymayan birisinin burası için önemli ölçüde harcama yaparak şimdiki haline getirmesi söz konusu olamaz. Belediyemizin çöp ve hafriyat alanları bellidir. Büyük şehir olmuş bir şehirde kimse canının istediği yere çöp ya da hafriyat bırakamaz. Üstelik 24 saat görev başında olan ekiplerimiz böylesi bir şeye müsaade etmez. 2006 yılında yeniden yaptığımız Yanıkdere park alanıyla gurur duyuyoruz.”diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2008 Salı 17:04:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?