4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Yaramaz kedi motora sıkıştı

OTOMOBİLİN MOTORUNDAN KEDİ ÇIKTI

Erzurum'da park halindeki bir otomobilin motoruna giren kedi yavrusu, 4 saat süren çalışmayla kurtarıldı. Soğuktan ve açlıktan titreyen kediye mahalle halkı sahip çıktı.

Merkez Yakutiye İlçesine bağlı Çaykara Caddesinde park halindeki 25 AF 361 plakalı otomobilin motor kısmına giren enik, bir süre sonra girdiği yerden çıkamaz oldu. Çaresiz kalınca miyavlayarak adeta insanlardan yardım isteyen kedi, sesini çevredeki esnafa duyurmayı başardı.

Esnaf, Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye müdürlüğünü arayarak yardım istedi. İtfaiye santralındaki görevlinin ilgi duymaması üzerine vatandaşlar kediyi kurtarmak için kolları sıvadı. Önce otomobilin sahibi bulundu, anahtar alındı ve aracın kaputu açıldı. Motorun sıcaklığından yararlanmak için giren ve daha sonra bulunduğu yere sıkışan kedi yavrusu, uzun bir uğraşın ardından zarar görmeden bulunduğu yerden 4 saatte çıkarıldı.

Çevreyi saran meraklılardan korkan kedi yavrusuna marketten aldığı mama gösterilerek otomobilden uzaklaşması sağlandı. Açlık, korku ve soğuktan titreyen kedi yavrusu, bir battaniyeye sarılarak ısıtıldı. Daha sonra karnı doyuruldu. Kedi yavrusunu çok sevdiklerinin söyleyen Turan Demir, "Birkaç kez itfaiyeyi aradık ama gelmediler. Kedi yavrusuna zarar vereceğiz diye çok korktuk. Ama sonunda kediyi kurtarmayı başardık. Esnaf olarak biz ona bakmaya karar verdik. İş yerlerimizin kapısı ona açık olacak. Artık o semtimizi maskotu oldu" diye konuştu.

OTOMOBİLİN MOTORUNDAN KEDİ ÇIKTI
OTOMOBİLİN MOTORUNDAN KEDİ ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2009 Pazartesi 10:25:00
Güncelleme :9 Kasım 2009 Pazartesi 21:38:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?