8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Yardım için kendini çarmıha gerdi

Erzurum'da kendisini Hazret-i İsa'ya benzeten Behçet hastası vatandaş, yardım alabilmek için çocuklarının gözü önünde kendini çarmıha gererek, zincire vurdu. 

Erzurum'un Ilıca İlçesi'nde yaşayan 2 çocuk babası devlet memuru İsmail Elkaz (49), maddi imkansızlık ve borçlarını ödeyebilmek için yardım talebinde bulunmak için ilginç bir yönteme başvurdu. Daha önce gittiği kapıların yüzüne kapandığını ileri süren Elkaz, bugün 2 çocuğunun gözü önünde oturduğu evde kendini çarmıha gererek, zincirledi. 

Behçet hastası kardeşini bu durumda gören Sinan Elkaz, şok olurken, "Abimin rahatsızlığı var. Günde 102 tane ilaç kullanıyor. Major depresyon geçiriyor. Devlet büyüklerinden, ileri gelenlerden, iş adamlarından yardım bekliyoruz" dedi. Yıllardır acı ve ızdırap çektiğini için kendini Hz. İsa'ya benzettiğini ve bu yüzden de çarmıha gererek, zincirlendiğini belirten İsmail Elkaz, "Hz. İsa, Peygamber Efendimizden sonra gelen en yüce peygamberdir. Çok çileler, dertler çekti. Çarmıha mı germediler, yerde mi sürüklemediler. Ben de kendimi onun gibi hissediyorum. Doğmuş doğalı çilelerle dolu bir hayat yaşıyorum, hastalıklarla, insanlarla, geçimle mücadele ediyorum. Kendimi çarmıha germemin sebebi ise Hazret-i İsa çilelerin en büyüğünü çektiği, bu acılara dayandığı halde ben neden dayanmayayım, ben onun gibi olmaya çalışacağım ve başardım. Şu anda hastaneden sevkliyim. Tedavimin İzmir'de yapılması uygun görüldü, beni sevk ettiler. Devlet memuruyum ama param yok. 500 YTL bulamıyorum ki, tedaviye gideyim. 17 yıldan beri Behçet hastasıyım. Çilem bir türlü bitmedi" şeklinde konuştu.
.
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2006 Çarşamba 08:12:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?