7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Yardım kermesine büyük ilgi

Kimse Yok Mu Derneği’nin yardıma muhtaç insanlara yardım etmek için düzenlediği kermese halk yoğun ilgi gösterdi. 

Erzurum’dan 15 gönüllü bayanın 4 aylık çalışması sonucu elde edilen ürünlerin satışa sunulduğu kermesle ilgili bilgi veren Kimse Yok Mu Derneği Erzurum temsilcisi Murat Yıldırım, son yıllarda sıcak para dolaşımının olmadığı için hayırsever vatandaşların malzeme yardımında bulunduğunu ve bazı mağdurların elektrik, kira, su parasını ödemek için verilen malzemeleri paraya çevirip nakli yardımda bulunacaklarını söyledi. 

Erzurum’da hayırsever vatandaşların çok duyarlı olduğunu belirten Yıldırım, “15 gönüllü bayanımız hayırsever vatandaşların evine gidip Kimse Yok Mu Derneği’nin yaptığı çalışmaları anlattı. Duyarlı vatandaşlarımız malzeme yardımında bulundu. Kermes düzenleyerek bu malzemeleri nakit paraya çeviriyoruz ve mağdurların parasal sıkıntılarını çözmeye çalışıyoruz.”dedi. 

Ramazan ayında 370 kişiye giyim, bin 5 kişiye gıda yardımında bulunduklarını açıklayan Yıldırım, “Ramazanda yardıma muhtaç insanlara yardım etmeye çalıştık. Fakat derneğimizde kayıtlı bin 400 yardıma muhtaç kişi olduğu için herkesin ihtiyacını karşılayamadık. Yardım yapılamayan mağdurlarımıza kermesten elde ettiğimiz gelirlerle yardım edeceğiz” şeklinde konuştu. 

Yıldırım, kermeste sattıkları malzemelerin dışarıdaki ürünlerden çok daha ucuz olduğunu ve satılamayan giysileri yine mağdurlara vereceklerini açıkladı.
Pasta, börek, mantı, tatlı çeşitleri, giysi, çeyizlik eşyaların satıldığı kermesin 15 gün açık kalacağı bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2008 Cumartesi 14:39:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?