6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Yardımlar yoğunlaştı

Erzurum’un Dadaşkent Beldesinde Ramazan ayında yaklaşık 2 bin kişiye yardım eli uzattı. Dadaşkent Belediye Başkanı Vahdettin Yaylalı, sosyal dayanışma ve yardımlaşmanın doruk noktası olan Ramazan ayında hayırsever işadamlarının destekleriyle yardımlara yoğunlaştıklarını söyledi. 

Rutin olarak yapılan yardımların ramazan ayında daha da arttığını dile getiren Dadaşkent Belediye Başkanı Vahdettin Yaylalı, Ramazan gelmeden önce en az bin 500 aile hedeflediklerini ancak yapılan müracaatların artması üzerine 2 binin üzerinde aileye yardımda bulunacaklarını ifade etti. 

Belde içinde ve bağlı köylerde tespit edilen ihtiyaçlı aileler ile dernek ve kurslara yardımlar yapıldığını vurgulayan Başkan Yaylalı, “Ramazan ayında sosyal yardımlaşma ve dayanışmaya her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır. Biz de belediye olarak işadamlarımızdan aldığımız yardımları gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya gayret gösteriyoruz.” dedi. 

VATANDAŞIN EVİNE GÖTÜRÜLÜYOR
Mahalle ve köy muhtarları ile belediye ekiplerinin titiz çalışmaları neticesinde ihtiyaç sahiplerinin belirlendiğini vurgulayan Başkan Yaylalı, yardımların şova dönüşmemesi ve ihtiyaç sahibi vatandaşların rencide edilmemesi için gıda paketlerinin evlere teslim edildiğini, hatta merkezdekilerin belediye ekipleri aracılığıyla vatandaşın evine kadar götürüldüğünü kaydetti. Yardımların işadamlarının desteğiyle yapıldığının altı çizen Yaylalı, belediyenin zenginden alıp fakire vererek aracı görevi üstlendiğine işaret etti. 

2 BİNİN ÜZERİNDE AİLE SEVİNDİRİLDİ
Sadece ramazan ayında 2 binin üzerinde aileye ve sivil toplum örgütlerine yardım yapıldığına vurgu yapan Başkan Yaylalı, “Yardımlarda belediyemiz zenginle fakir arasında aracı olarak köprü vazifesi görmektedir. Dağıtımda da hayırsever işadamlarının, yardımların gerçek sahibi olduğunu vurguluyoruz. Aracı görevi üstlensek de ramazan ayında ihtiyaç sahibi insanları sevindirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Tüm hayır sahibi işadamlarımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 15:31:36
Güncelleme :18 Eylül 2008 Perşembe 15:45:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?