6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Yardımsever üniversiteliler

Karadeniz Teknik Üniversitesi Toplum Gönüllüleri Kulübü'nün lösemi hastası 7 yaşındaki Tunahan Kaban için temin ettiği bisikleti Erzurum Atatürk Üniversitesi öğrencisi bir grup genç,Kaban'a ulaştırdı.


Atatürk Üniversitesi Toplum Gönüllüleri Kulübü Koordinatörü Südar Dudu, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Toplum Gönüllüleri Kulübü'nce, lösemili çocuklara yönelik bir süre önce başlatılan "Hayalini Anlat Projesi" kapsamında KTÜ Farabi Hastanesi'nde tedavi gören lösemili çocukların hayallerinin öğrenildiğini söyledi. O zaman söz konusu hastanede tedavi gören 7 yaşındaki Tunahan Kaban'ın hayalinin "bir bisiklet" olduğunu yazdığı kağıdı annesiyle, arkadaşlarına verdiğini kaydeden Dudu, "Ancak daha sonra ailesi Tunahan'ın, Atatürk Üniversitesi (AÜ) Yakutiye Araştırma Hastanesi'nde devam edilmesine karar vermiş. Bunun üzerine, Tunahan için, KTÜ'de okuyan arkadaşlarımızın bir sponsor firmaya aldırdığı bisiklet Erzurum'a gönderildi" dedi.


Bisikletin ellerine ulaşmasının ardından Tunahan'ın ailesiyle bağlantıya geçtiklerini anlatan Dudu, şöyle konuştu:
"Çocuğun, ailesiyle bir lokantada yemek yediğini öğrendik. Biz de arkadaşlarımızla sürpriz yapmak istedik ve bisikleti burada kendisine verdik. Tunahan'a önce oyuncak bisiklet hediye ettik. Bunun şaşkınlığını yaşarken de gerçek bisikleti çıkardık. Çok mutlu oldu. Tunahan'ın sevincini görünce tarifsiz bir mutluluk yaşadık. Tunahan'ın böyle küçük sevinçlerle hastalığını yeneceğini düşünüyoruz."


Dudu, Trabzon'da başlatılan söz konusu projeyi Erzurum'da da hayata geçirmek için çalışma başlattıklarını belirtirken 7 yaşındaki Tunahan ise çok mutlu olduğunu söyleyerek, "Evde bir bisikletim vardı ancak büyük olduğu için süremiyordum. Şimdi bunu sürüp gezebileceğim" dedi.


Tunahan'ın babası Hayati Kaban da gençlerin lösemili çocuklara yaklaşımının takdir edilecek bir davranış olduğunu söyledi. Küçük bir hediye ile hem Tunahan'ın hem de kendilerinin çok mutlu olduğunu ifade eden Kaban, "Unutulmadığımızı gördüğümüz ve hissettiğimiz için çok mutluyuz. Bize bu duyguları yaşatan Toplum Gönüllüleri'ne teşekkür ediyorum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2008 Cuma 11:29:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?