7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Yarın genel grev var!

TEKEL İŞÇİLERİ İÇİN GENEL GREV ÇAĞRISI

Ankara'da 50 günü aşkın süredir eylemde olan Tekel işçilerinin haklarını savunmak amaçlı sivil toplam örgütleri yarın 1 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirerek genel grev yapacak.

Erzurum'da yapılacak genel grev öncesi bir basın açıklaması yapan Türk-İş 9'ncu Bölge Temsilcisi Orhan Gözgeç, iktidarın gerek 4/C gerekse de 4/B uygulamaları adı altında eşit işe eşit ücret ilkesini ayaklar altına aldığını ve emekçilerin örgütlenmesini ortadan kaldırdığını söyledi.

Gözgeç, hükümetin karlı kamu işletmelerini yok pahasına sermayeye aktarırken bu işletmeleri karlı hale getiren emekçileri de açılığa ve sefalete mahkum ettiğini ileri sürerek, "Bunun en somut örneği Tekel işçilerinin durumudur. Bugün Ankara'da sürmekte olan Tekel işçilerinin direnişi bu noktada Türkiye'nin bütün emekçileri için önemli bir sınav niteliği kazanmıştır. Direnişin kaybedilmesinin sonuçları tüm emekçiler için ağır olacaktır. Direnişin kazanılması durumunda ise aynı 25 Kasım Grevi'nde yaşandığı gibi emekçiler için daha aydınlık, daha demokratik bir Türkiye umudu güçlenecektir. Bu sebeple emek güçlerinin herhangi birinin bu direnişi küçük görme hakkı yoktur. Siyasi iktidar Tekel işçilerini pervasızca kapının önüne koyabileceğini, kimsenin onlara sahip çıkamayacağını düşünerek bu adımı attı. Tekel işçileri yıllardır süren bu karanlığa karşı bir meşale yaktılar. Bu meşalenin sönmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

Gözgeç, Türk- İş'e bağlı tüm kamu çalışanlarının yarın bir günlüğüne iş bırakacağını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2010 Çarşamba 16:05:04
Güncelleme :3 Şubat 2010 Çarşamba 21:55:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?