6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Yarışmacı soliste destek

Atatürk Üniversitesi'nden (AÜ) TRT tarafından düzenlenen, "Sen Türkünü Söyle" adlı Türk halk müziği solist yarışmasının iddialı isimlerinden Erzurumlu Didem Dilara Duman'a destek. 

Erzurumlu olan ve Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalında ikinci sınıf öğrencisi olan Didem Dilara Duman'a üniversitenin resmi internet sitesinden destek verildi. Duman'a destek için Atatürk Üniversitesinde eğitim gören sınıf arkadaşlarının yarışma programına giderken çektirdikleri fotoğrafların da yer aldığı destek duyurusunda, şu bilgilere yer verildi: 

"Atatürk Üniversitesi öğrencisi Didem Dilara Duman yarışmada okuduğu türkülerle göz doldurmaya devam ediyor. TRT tarafından düzenlenen, “Sen Türkünü Söyle” adlı Türk halk müziği solist yarışmasının iddialı isimlerinden Atatürk Üniversitesi KKEF’si öğrencisi Didem Dilara Duman yarışmada okuduğu birbirinden güzel parçalarla göz doldurmaya devam ediyor. 

Şu anda ‘Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalında ikinci sınıf öğrencisi. TRT halk müziği gençlik korosunda müzik çalışmalarını sürdüren Duman’a, geçen hafta, İstanbul’a giden sınıf arkadaşları büyük destek verdi. 

Yurtiçi ve yurtdışında 15 bölgede yapılan elemeler sonucu seçilen Didem Dilara Duman, şu ana kadar birçok yarışmacıyı geride bırakarak sahne almaya devam ediyor. Uygulamaya göre Jüri değerlendirmesi ve SMS oylarına göre bir yarışmacı her hafta program dışı kalıyor. Program sonunda kalan 4 yarışmacı arasından yapılacak eleme ile son bölümde birinci belirlenecek. Duman, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’ın da kendisini desteklediğini hatırlatarak, amacının birincilik olduğunu, bu yöndeki çabasına tüm üniversite camiasının ve Erzurum halkının, TURKU 102D 3969’a mesaj göndererek destek vermesini istiyor."

iha
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 11:37:32
Güncelleme :19 Kasım 2008 Çarşamba 12:52:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?