6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Yasak parka ilginç ceza

Erzurum trafiğinde yaşanan karmaşaya, trafik polisleri tebeşirli çözüm buldu. Trafiğin en yoğun olduğu caddelere park edilen otomobillerin ön tekerlerine tebeşirle işaret koyan trafik polisleri, 5 dakika sonra oto park halindeyse cezai işlem uyguluyor.

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü’nce alınan yeni bir kararla, trafiğin yoğun olduğu caddelere otomobillerin 5 dakikadan fazla park etmeleri yasaklandı. Bugün başlayan uygulamada, otomobillerin ön tekerlerine tebeşirle işaret koyan trafik polisleri, 5 dakika sonra oto park halindeyse cezai işlem uyguluyor.

Tebeşir elde trafiği düzene sokmanın biraz ilginç olduğunu, ancak kalıcı bir yöntem olduğunu ifade eden Erzurum Şehir İçi Trafik Ekipleri Amiri Komiser Hakan Özer, "Bu uygulamadaki amacımız cadde üzerlerine 5 dakikadan fazla otomobillerin park etmesini engellemek ve 5 dakikadan fazla duraklama yapanları belirleyip cezai işlem uygulamaktır. Trafik ekiplerimiz ellerinde tebeşirle caddenin başından sonuna kadar geziyorlar. Örneğin bir otomobil park etmiş. Onun ön tekerine tebeşirle çentik atıp işaretliyor. 5 dakika sonra geri geldiğinde otomobil gitmişse sorun yok. Ancak duruyorsa tekerindeki çentikten 5 dakikayı aştığı anlaşılıyor. Durum böyle olunca 5 dakika park yasağını ihlalden 45 YTL 80 yeni kuruş ceza yazılıyor" dedi.

Uygulamanın ilginç ve komik olduğunu söyleyen sürücüler ise, "Aslında güzel bir uygulama, biz sevdik. Böylece trafikte bir düzene girmiş oluyor. Ayrıca önceden bir sürücünün saatlerce işgal ettiği yerden şimdi çok sayıda sürücü yararlanmış oluyor" diye konuştular.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2005 Cuma 15:18:01
Güncelleme :12 Nisan 2005 Salı 12:58:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?