4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Yaşayan son efsane Erzurum'da

Dünya Karatesinin yaşayan en üst seviyedeki (10. Dan) son efsanesi olarak kabul edilen Hirokazu Kanazawa, Erzurum'da düzenlenen seminere katılarak, tecrübelerini genç karatecilerle paylaştı.


Karate Federasyonu Başkanlığı'nın davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Hirokazu Kanazawa (78), Ankara'daki seminerinin ardından bugün de Erzurum'da yaklaşık 130 sporcu ve antrenöre seminer verdi. Cemal Gürsel Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen seminerde genç karatecilere hocalık eden efsane karateci, karatenin bir dövüş sanatı olmadığını ve barış ve kardeşliğin sporu olduğunu söyledi.


Yardımcısı Manami Murakami ile birlikte derse giren efsane karateci Hirokazu Kanazawa, bugüne kadar yaklaşık 100 ülkede karate seminerine katıldığını söyledi. 16 yaşında başladığı karatede 60 yıldır karate hocalığı yaptığını söyleyen Hirokazu Kanazawa, Erzurum'da karatecilerin performansı karşısında büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi.


Seminer öncesi 2008 yılı Türkiye Kata şampiyonu 10 yaşındaki Gizem Deniz ile birlikte antrenman yapan efsane karateci, Gizem'in katasını dikkatle izledi.
Efsane bir karateci karşısında kata çizmenin mutluluğunu yaşayan Gizem Deniz ise, "Çok heyecanlandım. Önce titredim. Ama onun destek veren tavırları bana cesaret verdi" diye konuştu.


Karate İl Spor Temsilcisi Ahmet Çelebi ise dünyanın karate branşında yaşayan efsanesinin Erzurum'a gelmesinin onur verici olduğunu belirterek, "Bu konuda ciddi çalışmalar yapan Karate Federasyonu Başkanlığı'na ve Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne, Karate İl Temsilciği olarak teşekkürü bir borç biliyoruz. Seminerin Erzurum'da yapılmasını karate branşında il olarak yakaladığımız başarının bir ödülü olarak görmekteyiz" dedi

İha
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2009 Cuma 19:05:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?