6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Yaşlılara kolaylık

Altmışbeş yaşını doldurmuş olan yaşlı, muhtaç, güçsüz ve kimsesiz vatandaşlara üç ayda bir verilen maaşlarının, Ziraat Bankası Şubeleri aracılığıyla ödemelerinde sıkışıklık olması sebebiyle yapılan yeni bir çalışma sonucunda PTT şubelerinden de ödenmesine karar verildi.

Konu ile ilgili olarak Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Primsiz Ödemeler Genel Müdürlüğü Sosyal Yardımlar Daire Başkanlığından yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Bilindiği üzere, 01.07.1976 tarihli ve 2022 sayılı, 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanunun 3. maddesi ve bu kanunun uygulanmasına ilişkin Yönetmelik hükümlerine göre bağlanan aylıklar, her yılın Mart döneminden başlamak üzere üç ayda bir (Mart-Haziran-Eylül-Aralık) peşin olarak hak sahiplerinin daimi ikametgâhlarının bağlı bulunduğu Ziraat Bankası Şubelerinde adlarına açılan hesaba on-line ödeme sistemi ile gönderilmek suretiyle ödenmektedir. Ancak üç ayda bir, her dönemde ayın birinci günü yapılan aylık ödemelerinin, Ziraat Bankası Şubelerinde izdihama ve çeşitli olumsuzluklara neden olduğu bilinmektedir. Ödemeler sırasında yaşanan aksaklıkların giderilmesi amacıyla Genel Müdürlüğümüzce yapılan çeşitli çalışmalar sonucunda, bundan sonra 2022 sayılı kanuna göre Kurumumuzdan Ziraat Bankası Şubeleri aracılığıyla aylık alan yaşlı ve özürlü vatandaşlarımız aylıklarını 01.06.2008 tarihinden itibaren üzerinde T.C. Kimlik Numarası yazılı geçerli bir kimlik belgesi ile herhangi bir PTT Şubesine müracaat ederek alabileceklerdir.”

.
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2008 Cuma 13:13:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?