4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Yaya kaldırımı işgaline ceza

Yakutiye İlçe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri son 20 gün içerisinde uyarıları dikkate almayarak yaya kaldırımlarını işgale devam eden 200 dolayında esnafa ceza kesti.

Kesilen cezalar Belediye Encümeni'nce de onaylandı. Para cezalarının caydırıcı bir araç olarak kullanıldığını belirten Belediye Başkanı Ali Korkut, “Şehir kültüründe, şehir yaşamında yaya kaldırımlarının esnaf tarafından işgal edilmesi diye bir olay yok. Ama maalesef Erzurum esnafında bu yaygın bir davranış. Oysa bu hareketleri kendilerine müşteri olanları da iten bir durum” dedi.


Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, şehirde yaşamanın bir şehirli bilinci gerektirdiğini belirterek, yaya kaldırımı işgal eden esnafın bu davranışını terketmesi çağrısında bulundu.


Korkut, “Dünyanın hiçbir yerinde dükkanlar, müşterilerinin geçeceği yaya kaldırımlarını kapatmaz. Erzurum’da ise farklı bir anlayış var. Maalesef bazı dükkanlarımız, iş yerlerimiz yayalara ayrılan kaldırımlar üzerine sergi açmak, ürünlerini koymak şeklinde kaldırımları işgal ediyorlar. Hukuki olarak böyle bir hakları olmadığı gibi, bu işyerleri müşterilerini bu davranışlarıyla rahatsız ederek bir biçimde ticaretlerini engelliyorlar.

Şehirlerin bir bilinci ve kültürü olmalıdır. Biz asla yaya kaldırımlarının işgaline izin vermeyeceğiz. Bu işyerleri içinde, seyyar esnaf içinde geçerli. Şehir kurallarıyla var olur ve biz o kuralları çalıştıracağız. Esnafı caydırmak amacıyla Zabıta ekiplerimiz yasal olarak caydırıcı önlemler alıyor. şimdiye kadar böyle bir yola başvurulmamış. Biz göstermelik caydırıcı önlemlere başvurmuyoruz. Caydırıcı ve uyarıcı tedbirlerimiz devam edecek” şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 15:24:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?