4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Yayıncell hizmete başladı

Aziziye Belediyesi ilçe sakinlerine yönelik “888 Yayıncell Belediye Bilgi Kanalı” ve “3870 İnteraktif Katılım Kanalı” hizmeti başlattı.


Vatandaşların ücretsiz alacağı “888 Yayıncell Belediye Bilgi Kanalı” ile belediye sınırları içerisindeki her türlü çalışma, sosyal ve kültürel etkinlik ile faaliyetler bilgi mesajı olarak halka duyurulacak. İlçe sınırları içerisinde belediyenin yapacağı çalışmalarla ilgili de vatandaşların görüş ve önerileri alınacak.
“888 Yayıncell Belediye Bilgi Kanalı” ile bilgi almak isteyen vatandaşların Turkcell hatlı cep telefonunun mesajlar bölümünün bilgi kanalına, 888 yazıp onaylamaları yeterli oluyor.
AZİZİYE’DE İLETİŞİM PLATFORMU KURULDU
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, bilgi çağında teknolojinin sunduğu nimetlerden en verimli şekilde yararlanmak istediklerini söyledi.
Söz konusu hizmetin sosyal yaşam bilincine sahip olan vatandaşlar için bir iletişim platformu olduğunun altını çizen Başkan Cengiz, “Hemşehrilerimizi yaptığımız her çalışmadan anında haberdar etmek ve yapacağımız projelerimiz için de fikir alışverişinde bulunma anlamında önemli bir hizmet gerçekleştiriyoruz. 888 Yayıncell ile vatandaşlarımız her konuda bilgi sahibi olabilecekler. Halkımızın katılımı ve şeffaf yönetim ilkesi gereği söz konusu hizmeti çok önemsiyoruz. Hemşehrilerimize hayırlı olsun.” dedi.
“3870 İnteraktif Katılım Kanalı” ile de halkın yönetime katılacağının altını çizen Başkan Cengiz, ilçe sakinlerinin “Aziziyebld” yazıp boşluk bırakarak görüş, öneri ve isteklerini yazarak 3870’e gönderebileceklerini kaydetti. Başkan Cengiz, sözkonusu mesajların anında değerlendirilerek ilgili birimlere iletileceği ve vatandaşların bilgilendirileceğini ifade etti.
PERSONELE EĞİTİM
Aziziye Belediyesi’nin “888 Yayıncell Belediye Bilgi Kanalı” ve “3870 İnteraktif Katılım Kanalı”nın yaygınlaştırılması için belediye personeline eğitim verildi. Eğitim seminerine katılan Mobil Demokrasi Platformu Proje Direktörü Burcu Arslanoğlu, bilgi çağında birçok teknolojik gelişmenin hayatın her alanına yansıdığını, özellikle de iletişim teknolojilerinin gelişimi ile haberleşme olanaklarının hızlı ve etkin bir hal aldığını belirtti.
888 HÜCRE YAYINI NEDİR?
270 karakterlik yazılı mesaj bilgi hücresi olan 888 YayınCell Belediye Kanalı cep telefonu ayarları genellikle telefonun "Mesajlar" bölümündeki "Bilgi Mesajları" kısmından yapılmaktadır. Burada "Konu Ekle"ye basarak "Konu Numarası"na 888, "Konu Adı"na ise BLD ya da AZİZİYE yazmaları ve "Telefon Ayarları" bölümünden "Hücre Bilgi Ekranı"nı AÇIK konuma getirmeleri gerekmektedir. Kanal ayarlarını yapan vatandaşlar, kentiyle ilgili her türlü konuda gönderilecek yayınları ücretsiz olarak cep telefonlarından okuyabilecektir.
3870 HATTI NEDİR?
Bu sistemle, kent sakininin ulaşım, temizlik, sağlık, eğitim gibi kendi bölgesine ait her türlü konuda öneri ve fikirlerini 3870'e (1) SMS ücret karşılığında sunarak interaktif katılımcı olabileceklerdir. Vatandaşlar dilek, şikayet ve önerilerini “Aziziyebld” yazıp bir boşluk bırakarak istediği mesajı yazıp 3870’e gönderebileceklerdir.

İha
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2009 Çarşamba 22:07:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?