6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Yaylalı'dan kandil mesajı

Dadaşkent Belediye Başkanı Vahdettin Yaylalı, içtenlikle Allah'a yönelenlerin affedilme ümidinin arttığı, müminlerin; feyzi, rahmeti ve affedilmeyi heyecanla gönülden arzuladıkları mübarek bir geceye daha kavuşmanın mutluluğu içerisinde olduklarını söyledi.

Üç ayların başlaması ve Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Başkan Yaylalı, “Bütün İslam alemi tarafından gelmesi özlenen ve sevinçle karşılanan, gündüzlerinin oruç, gecelerinin de teravih ve ibadetle süslenen ramazan ayının gelişini müjdeleyen Regaip Kandilini idrak edecek olmanın sevinci içerisindeyiz.” dedi.

Başkan Yaylalı, mesajında şu görüşlerde yer verdi: "İdrak etmekle şeref duyduğumuz bu gece, Allah'a samimiyetle bağlanan kalplerin, açılan ellerin, yalvaran dillerin boş dönmeyeceğine inanıyoruz. Bu gece mü’minler için önemli ve mukaddes bir gecedir. Zira Hz. Ademle başlayan peygamberler halkasının sonuncusu olan Hz. Muhammed (s.av) in, annesi Hz. Amine’ye intikal ettiği gece olduğu için önemlidir. Cenab-ı Hakk’ın insanlığa son gönderdiği ve Kur’anda, “Biz seni alemlere rahmet olarak gönderdik” iltifatına mahzar olan Resulullah’ın gelişini müjdelediği için önemlidir. İnsanlığın zulmün her türlüsüne maruz kaldığı, ne yapacağını şaşırdığı, tutunacak dal aradığı bir zamanda, dünyaya teşrif edip ortaya koyduğu hoşgörü, sevgi ve yardımlaşma duygusu ile mazluma nefes aldırdığı ve bugün de insanlığın O’na muhtaç olduğu, herkes tarafından aranan bir önder olduğu için önemlidir. Duaların kabul edilip Allah’ın huzurunda kendimizi muhasebeye çekme fırsatı vereceği için önemlidir. Bizler bu duygu ve inancı hayatımızda yaşamaya çalışırken bizden sonra gelecek nesillerin ve evlatlarımızın da aynı duygu ve inancı yaşamalarını sağlayalım. Cenab-ı Hakk’ın kendilerinden istediği Kur’an hükümlerini öğretelim ki günümüzde gençleri uyuşturucu ve zararlı alışkanlıkların batağına düşürmek suretiyle onların ölümlerini hazırlayanlar fırsat bulamasın ve yine bu bataklığın içerisinde onları dinden uzaklaştırarak istedikleri gibi kullanıp karşımıza birer din karşıtı, asi ve isyankar bir evlat olarak çıkmasınlar. Onların maddi ihtiyaçları kadar manevi duygu ve imanlarını muhafazasında duyarlı davranmalıyız ki böylece semalarda ay-yıldızlı bayrağımız ebediyen dalgalansın, minareler ezan sesleriyle, gök kubbe Kur’an nidaları ile ebediyen inlesin. Bu duygu ve temennilerle tüm hemşehrilerimin mübarek kandilini tebrik eder, selam ve saygılar sunarım.”

.
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2008 Çarşamba 14:59:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?