6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Yaylalı'dan sözleşme açıklaması

Erzurum Dadaşkent Belediye Başkanı Vahdettin Yaylalı, “İşçimizin hakkını savunma konusundaki samimiyetimizi devletimizin imkanlarını gözetme konusunda da göstermek mecburiyetindeyiz.” dedi.

Dadaşkent Belediyesi’nde çalışan işçileri ilgilendiren ve Hizmet İş Sendikası ile yapılan toplu görüşmelerin Yüksek Hakeme gitmesi ile ilgili bir açıklama yapan Başkan Yaylalı, önerdikleri zammın ilgili sendikanın diğer belediyelerle yaptığı sözleşmeden daha iyi olduğunu söyledi.

Dadaşkent Belediyesi’nde çalışan işçilerin maaşlarının diğer belediyelerden daha düşük olduğunu ifade eden Başkan Yaylalı, “İşçilerin diğer belediyelerdeki çalışanlardan düşük maaş aldıklarını kabul ediyoruz. Fakat bunun sorumlusu ben değil, önceki belediyeler döneminde Palandöken ve Yakutiye Belediyesi’yle sözleşme yapan sendikanın Dadaşkent Belediyesi ile düşük zamlı sözleşme yapmasıdır. Biz aradaki farkın giderilmesi için önceki sözleşmede düzenleme yaptık. Bu sözleşmede de sendika aradaki farkın tamamının kapatılması istedi. Yani sendika geçmiş dönemde yaptığı hatayı bize telafi ettirmek istiyor. Belediye olarak ne kadar işçimizin hakkını savunmak zorundaysak, o kadar da belediye imkanlarını düşünmek zorundayız. Kaldı ki önerdiğimiz zam oranı diğer belediyelerden daha iyidir.” diye konuştu Öngördükleri zammın diğer belediyelerin altında olmadığını da vurgulayan Başkan Yaylalı, verdikleri zamla bin YTL’nin altında maaş alan işçi olmayacağını da sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 24 Mart 2008 Pazartesi 16:07:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?