4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Yaz sıcağında buz hokeyi

Erzurumlular, ilk kez Temmuz sıcağında 2011 Dünya Üniversite Kış Oyunları için yaptırılan Buz Hokeyi Salonunda, buz pateni yapmanın keyfini çıkarıyor.

Palandöken İlçesinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 2 milyon liraya yaptırılan ve bu yılın Mart ayında açılan 2 bin kişilik Buz Hokeyi Salonu gençlerin akınına uğruyor.

Uluslararası Buz Hokeyi şampiyonluklarına ev sahipliği yapan Buz Hokeyi Salonunda, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Okyanus, Büyükşehir Belediyesi, Palandökenspor, Çelebi, PTT ve Polis Gücü kulüplerinin yaşları 3 ila 22 arasında değişen 300 sporcusu yaz sıcaklarında antrenman yapıyor.

Atatürk heykelinin bulunduğu Havuzbaşındaki süs havuzunu kışın su ile doldurup binlerce kişiye buz pateni öğreten Okyanus Spor Kulübü Başkanı ve antrenörü Eren İter, havuzda kaymayı öğrenenlere, buz hokeyi, buz pateni ve artistik olmak üzere üç ayrı dalda kaymayı öğrettiğini bildirdi.

Buz Hokeyi Salonu’ndaki çalışmalarına şükür duası okuyarak başladıklarını vurgulayan İlter şunları söyledi: “Erzurum'da bu sporu yaygınlaştırmak için uzun yıllar kışın süs havuzunu hortumla su doldurup binlerce kişiye buz pateni yapmasını öğrettim. 2011 UNIVERSIADE Erzurum için yaptırılan harika tesis sayesinde artık süs havuzuna gerek kalmadı. Bugünleri gördüm ya, artık ölsem de gam yemem. Buz hokeyi salonu, saat 09.00 ile 21.00 saatleri arasında aktif durumda. Gün boyu burada öğrencileri çalıştırıp geleceğin sporcularını yetiştiriyoruz. Kış Oyunları için yeni yapılacak olan tesislerle daha güzel olacak. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden aylığını 240 liradan kiraladığımız Buz Hokeyi Salonunda öğrencilere haftada 3 saat kurs veriyoruz. Sporcularımızın bir bölümü yeşil kart sahibi olan ailelerin çocukları. Kulüp olarak öğrencilerden aylık 50 lira kurs ücreti alıyoruz. Buna karşılık servislerle evlerinden alıyor, kıyafetlerini veriyoruz."

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2009 Pazar 12:10:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?