6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Yaz spor okullarına sporcu

Erzurum Yakutiye Belediyesi Spor Kulübü bünyesinde oluşturulan Spor Okulu’na çeşitli branşlarda sporcu yetiştirmek amacıyla mahalle muhtarlarından yardım istendi.

Muhtarlardan, mahallelerinde bulunan 10-14 yaş arası çocukları Yakutiye Belediyesi Spor Okulu branşlarına kayıt yaptırmaları istenirken, maddi durumu iyi olmayan çocuklara belediye olarak her türlü imkan tanınacağı bildirildi.

Yakutiye Belediye Başkanı Fahrettin Atınç konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada,Yakutiye Belediyesi Spor Kulübü olarak bir çok spor dalında kurslar düzenlediklerini söyledi. Başkan Atınç, “Belediyemiz bünyesindeki Spor kulübünde Kayak kursu,yüzme kursunun yanı sıra bar kursları düzenledik. Halter Judo, Taekwando branşlarında ise kayıtlarımız devam ediyor. Amacımız deneyimli antrenörler eşliğinde çocuklarımızı en iyi bir şekilde yetiştirmektir. Bu konuda belediye olarak alt yapı çalışmalarımız tamamlandı. Spor okuluna kayıt yaptırmak isteyip te ekonomik nedenlerden dolayı kayıt yaptıramayan aileleri bulmak onlara yardımcı olmaktır.Bu konuda mahalle muhtarlarından yardım istedik.” dedi.

Öte yandan Yakutiye Belediyesi Spor Kulübü Halter, Judo, Güreş, Taekwando ,Halk oyunları. Güreş, Futbol, Yüzme ve Kayak takımlarından oluşmaktadır. İsteyen aile çocuklarını herhangi bir spor dalında kayıt yaptırabilecek. Maddi durumu iyi olmayan çocukların her türlü ihtiyaçlarının Yakutiye Belediyesi tarafından karşılanacağı bildirildi. Ailelerin kayıt için mahalle muhtarları aracılığı ile Yakutiye Belediyesi Kültür Servisi’ne müracaat etmeleri gerektiği de vurgulandı.

Yaz Okuluna kayıt yaptıracakların spor dalı ve yaş sınırlar ise şöyle; Halter: 10-12 Yaş arası, Taekvando: 8-12 Yaş arası, Judo: 8-12 Yaş arası, Halkoyunları: 10-14 Yaş arası

.
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 16:15:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?