7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Yazarlardan Aşkale'ye ziyaret

Türkiye Yazarlar Birliği Yönetimi, Aşkale Belediye Başkanlığına ziyarette bulundu.

Belediye Başkanı Ahmet Yaptırmış'ı ziyaret eden Türkiye Yazarlar Birliği Onursal Kurucu Başkanı Mehmet Doğan, "Aşkaleyi ziyaret etmek, burada bir çay molası vermek istedik ve bunu programımıza aldık. Aşkale Belediye Başkanımız Ahmet Yaptırmış sürekli görüştüğüm, iyi diyaloglarımızın olduğu bir insan. Hem kendilerini ziyaret etmek, hem de yönetimimizde Vakıf Başkan Yardımcılığı yapan Ahmet Fidan'ın da ilçesi olması vesilesiyle şuan burada bulunuyoruz" dedi.

Yaptıkları çalışmalardan bahseden Doğan şunları dile getirdi; "Türkiye Yazarlar Birliğinin 30. kuruluş yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Edirne'den Ardahan'a " Kültür Kervanı" adıyla programlar düzenliyoruz. Edirne'den başlayıp Ardahan'a kadar bir çok ilimizde bu program çerçevesinde çalışmalarımız olacak. Erzurum’da "Erdem Beyazıt’a Saygı" gecesinde Rıdvan Canımın başkanlığında bir program düzenleyip , Ardahan'da gerçekleştireceğimiz Mehmet Akif İnan'ı Anış" gecesini düzenleyeceğiz. Daha sonra ıÜüArdahan’dan dönüş Karadeniz üzerinden yapılacak. İlk durak Trabzon. 4 Haziranda TYB Trabzon Şubesinin edebiyat sohbetine katıldıktan sonra sairler ve yazarlar, Giresun ve Ordu'ya uğradıktan sonra Ankara’ya müteveccihen yola çıkacağız. Son programımız ise 6 Haziran’da Çorum’da gerçekleştireceğiz."

Aşkale Belediye Başkanı Ahmet Yaptırmış ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şu an Aşkale'de sizleri ağırlamaktan onur duyuyoruz. Aşkale gerçekten büyük değerler yetiştirmiş , ünlü isimlerin yer aldığı bir ilçe. Bugün yine Aşkaleli olan bir çok etkinliğe ve projeye imza atan , bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan Türkiye Yazarlar Biriliği Başkan Yardımcısı Ahmet Fidan’a da ayriyeten teşekkürlerimizi sunuyorum." diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2008 Pazartesi 16:13:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?