7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Yazı işleri müdürlerine seminer

1. Dönem 4483 Sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun ve Uygulamaları Eğitim Semineri ilki Erzurum'da başladı.

Seminere Ağrı, Ardahan, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Iğdır ve Kars illerinden kamu kurum ve kuruluşlarından seçilen 135 kişi katıldı.

Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün Palandöken Dağı'nda bulunan tesislerinde yapılan toplantıda konuşan Erzurum Valisi Sami Bulut, seminerin 4 gün süreceğini belirtti.

Eğitim seminerinin hem uygulamada görülen eksiklikleri, hem de kanunun daha iyi anlaşılmasında faydalı olacağını anlatan Bulut, Türkiye'de 14 ayrı bölgede yapılacak olan seminerin ilkinin Erzurum'da gerçekleştiğini söyledi. Vali Bulut: “Bilindiği gibi yönetimde idarede istenen başarının elde edilebilmesi için mevcut kuralların tam olarak uygulanması , insan hak ve özgürlükleriyle hukukun üstünlüğüne inanan, yönetim biçimini tam olarak yerleştirilmesi için idarenin bu kurallara bağlı kalmasını sağlayan, idare yönetimine yön veren, rehberlik eden, denetim, inceleme, araştırma ve soruşturma görevleridir. Bu görevleri yapanlar, gelişmeleri takip etmek durumundadırlar.”dedi.

Denetimlerde dün olduğu gibi bugün de gözardı edilmemesi, denetlenen hakkında ön yargılı olunmaması gerektiğini anlatan Bulut;”Sizlerinde burada edindiği bilgi ışığında bu mantıkla hareket edip, işlem yaptığınız kişiler hakkında ön yargıda bulunmadan , hukukun verdiği yetkiyi tarafsız, adil ve dürüst olarak kullanacağınıza inanıyorum. Çünkü herkes hesap vereceği bir rapor yazmaktadır. Ayrıca şikayet edilenler hakkında sizlerin bir güvence olduğuna inanıyorum.”diye konuştu.

İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanı Osman Dıraçoğlu da ülkenin her alanda kalkınması için ihtiyaç duyulan yapısal değişikliklere çok hızlı bir şekilde gidildiğini belirterek, şunları söyledi:"İdari yapılanmada ülkemizde büyük değişikler yapılmış ve yapılmaktadır. Bu bağlamda kamu görevlilerinin ülkemizde yapılan değişim ve gelişmelere uygun bilgi ve becerilerle donatılarak eğitilmesi gerekmektedir. Bu düşünceyle hareketle bu eğitim seminerleri düzenlendi. Bu eğitimler kamu görevlilerinin görevlerinde çok daha verimli, etkin ve başarılı yapmasını sağlayacaktır."

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2008 Pazartesi 16:54:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?