4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Yazıcıoğlu Parkı hizmete açıldı

ERZURUM'DA MUHSİN YAZICIOĞLU PARKI HİZMETE AÇILDI

Erzurum'da Yakutiye ilçe belediyesi tarafından yaptırılan ve talihsiz bir kaza sonucu hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun isminin verildiği içerisinde oturma ve spor alanlarının bulunduğu park, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Yakutiye Belediyesi tarafından İstasyon mahallesi Cengiz Topel caddesi üzerinde yaklaşık 4 dönümlük bir alana kurulan ve otantik yapısıyla dikkat çeken Muhsin Yazıcıoğlu parkı, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'un yanı sıra BBP Erzurum il teşkilatı mensuplarıyla çok sayıda vatandaş katıldı. Mehteran ekibinin gösterisiyle başlayan törende daha sonra Muhsin Yazıcıoğlu'nun "Üşüyorum" adlı şiiri slayt'ta yer aldı. Bu sırada katılımcıların duygulandığı gözlendi.

Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, Erzurum’da nüfus ortalamasına göre kişi başına 8 metrekare yeşil alan düşmesi gerektiğini hatırlatarak, çalışmalarını bu yönde yapacaklarını kaydetti.

Başkan Korkut, “Bilindiği gibi belediyeciliğin öncelikli görevi vatandaşa yönelik rahat ve sağlıklı yaşam imkanları oluşturmaktır. Bunların arasında yol, kaldırım, kültürel etkinlik ve bence en önemlisi yeşil alan yer almaktadır. Çünkü gelişen çağdaş toplumlarda yerleşim merkezlerinin yarısı yeşil alan olarak tahsis edilmekte. Maalesef bizim ülkemizde yeşil alan ve yaşam alanlarına gerekli önem verilmiyor. Oysaki Dünya insanlar içindir. Daha sağlıklı yaşam için yeşil alan ve çevre düzenleme çalışmaları görevimiz süresince öncelikli çalışmalarımız olacaktır” dedi.

Açılışı yapılan parka da Belediye Meclis üyeleri tarafından alınan karar doğrultusunda Muhsin Yazıcıoğlu adını verdiklerini ifade eden Korkut, "Belediye Meclis üyelerimiz tarafından bir vefa örneği olarak düşünüldü. Gönül birliğiyle bu ismi verdik" şeklinde konuştu.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından havai fişek gösterisi yapılarak park davetliler tarafından gezildi.

ERZURUM'DA MUHSİN YAZICIOĞLU PARKI HİZMETE AÇILDI
ERZURUM'DA MUHSİN YAZICIOĞLU PARKI HİZMETE AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2009 Pazartesi 18:08:02
Güncelleme :2 Kasım 2009 Pazartesi 18:48:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?