6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Yazın kar keyfi

Erzurum'a gelen yerli turistler, Temmuz ortasında kar şaşkınlığı yaşadılar. 

Palandöken Dağı'ndaki Ejder Tepesi'nin kuzeyine çıkan turistler, kar üstünde güreş tuttu, yıkandı, kaydı. 

İzmir ve Gaziantep'ten Erzurum'a gelen vatandaşlar, Temmuz ortasında karı görünce Palandöken Dağı'na çıktılar. Gaziantep'ten gelen Şeref Gözütok ile İzmir'den gelen ağabeyi İbrahim Gözütok ve arkadaşları Palandöken Dağı'ndaki Ejder Tepesi'nin kuzeyine çıkarak yaz ortasında karın keyfini çıkardı. Yaz ortasında yaşadıkları kar keyfini tarihe not etmek için günün tarihini taşlarla yazan Gözütok kardeşler, Türkiye'nin sıcak bölgelerinden geldikleri Erzurum'da kar görmekten duydukları şaşkınlığını dile getirdiler.
 
Kar üstünde sıkı bir güreşe tutulan milli güreşçiler Murat Gözütok ile Erkan Uysal, hem birbirleriyle hem de karlı zeminle mücadele ettiler. Yaz ortasında karlı zeminde yapılan güreş sonrası, kar banyosunu da ihmal etmeyen vatandaşlar, daha sonra kayak keyfi yaşadılar. 

Yeğenlerinin düğünü için geldikleri Erzurum'da kar görmenin şaşkınlığını yaşadıklarını ifade eden Gözütok kardeşler, "Erzurum'un soğuk olduğunu biliyorduk ama yaz ortasında kar göreceğimizi tahmin etmiyorduk. Çok şaşırdık" dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2008 Pazartesi 17:26:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?