4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Yemin ederek göreve atandılar

Erzurum Defterdarlığında adaylık sürecini tamamlayan 14 memur, yemin ederek asli devlet memurluğuna atandılar.

Erzurum Defterdarlığında 17 ay süren aday memurluk dönemini başarıyla tamamlayan 14 memur için yemin töreni düzenlendi. Vali Yardımcısı Nazife Yüceldi Aktaş ile defterdarlık çalışanlarının katıldığı törende konuşan Erzurum Defterdarı Osman Şimşek, Devlet Memurlarına yüklenen ödem ve sorumlulukların 657 sayısı yasada belirlendiğini söyledi. Devlet Memurlarının Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına ve kanunlarına sadakatla bağlı kalmak ve milletin hizmetinde Türkiye Cumhuriyeti kanunlarını sadakatle uygulamak tarafsız ve eşitlik ilkelerine bağlı kalmak zorundadırlar. Devlet Memurları her hal ve şartta devletin yüce menfaatlerini korumak ödem ve sorumluluğundadırlar. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve Kanunlarına aykırılık teşkil eden, ülkenin bağımsızlığını ve bütünlüğünü bozacak, ülkenin güvenliğini tehlikeye düşürebilecek her hangi bir faaliyet ve oluşum içinde bulunamazlar.”dedi.

Konuşmasında yemin eden devlet memurlarına da seslenen Şimşek, şu uyarılarda bulundu:
“Yemine bağlı kalarak görevinizi yaparken, insan haklarına saygılı bir şekilde sorumluluk duygusu taşıyarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına, Atatürk inkilap ve ilkelerine bağlı kalarak kanun, tüzük, yönetmelik hükümlerine göre dürüstlük ilkeleri çerçevesinde katılımcılığı, tarafsızlığı, kamu yayarını gözetmeyi ilke edinerek, dil, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, din, mezhep ayırımı yapmadan kişilerin yarar veya zararını hedef tutan davranışlarda bulunmadan yerine getirmek zorundasınız.”

Törende daha sonra 17 ay süren adaylıklarını tamamlayan 14 memur yemin ederek asli devlet memurluğuna atamaları yapıldı.

iha
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2009 Cuma 17:13:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?