9
Mayıs
2024
Perşembe
ERZURUM

Yeni eğitim-öğretim yılı başladı

Erzurum'da İlköğretim Haftası dolayısıyla Polis Amca İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törende çikolata ve meyve suyu dağıtımında izdiham yaşandı. Öğrenciler tören sonunda dağıtılan kraker, çikolata ve meyve suyundan almak isteyince ezilme tehlikesi yaşadı. 

Erzurum'da İlköğretim Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikler Havuzbaşı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Milli Eğitim Müdürü Vekili Ahmet Doğan tarafından anıta çelenk sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Kutlamalara daha sonra Polis Amca İlköğretim Okulu'nda devam edildi. Buradaki törene Vali Vekili Kasım Yekeler, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Doğan, Alt kademe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı. 

Öğrenciler ve öğretmenler tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından şiirler okundu. Okul Müdürü Raci Arzık, törende yaptığı konuşmada, öğrenci velilerini okulla sürekli işbirliği içerisinde olmaları gerektiğini belirterek, yeni eğitim öğretim döneminin bütün öğrencilere hayırlı olması temennisinde bulundu. Halk oyunları gösterisinin ardından okulun eski öğrencileri okula yeni başlayan öğrencilere çiçek vererek, "hoş geldin" dedi. 

Tören sonunda özel bir şirket tarafından tören alanında meyve suyu ve çikolata dağıtımı sırasında izdiham yaşandı. Kraker, meyve suyu ve çikolatalardan almak isteyen veliler ve öğrenciler izdihama sebep oldu. Yaşanan izdiham sırasında bazı öğrenciler yere düşerek ezilme tehlikesi geçirdi. 

Bu arada okula yeni başlayan Sevda Başak, tören sırasında "Annemin yanına gitmek istiyorum" diye ağlayınca öğretmeni tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Ağlayan öğrenci, törene gelen annesinin yanına gelmesiyle bu kez annesine sarılarak ağlamaya devam etti. 
















İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2006 Pazartesi 16:10:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?