8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Yeni hedefi dünya rekoru

ABEYLEGESSE’NİN YENİ HEDEFİ DÜNYA REKORU

Avrupa Şampiyonası’nda 1 altın 1 gümüş madalya kazanan Elvan Abeylegesse, kamp için yine Erzurum’u tercih etti. Erzurum’da tanıtım anlamındaki katkılarından dolayı İl Genel Meclisi’nce ödüllendirilen Milli sporcu yeni hedefinin 2012’de dünya rekoru kırmak olduğunu açıkladı.

20. Avrupa Atletizm Şampiyonası bayanlar 10 bin metrede altın madalya kazanan Elvan Abeylegesse, Erzurum'da kamp çalışmalarına başladı.

Geçtiğimiz günlerde İspanya'nın Barselona kentinde düzenlenen 20. Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda bayanlar 10 bin metrede altın madalya, 5 bin metrede de gümüş madalya kazanarak Türkiye'ye dönen Abeylegesse, yeni başarılara imza atmak için Erzurum'da antrenmanlara başladı. Erzurum'un Palandöken Dağı'nda ve Cemal Gürsel Spor Salonu'nda antrenörüyle birlikte, antrenmanlarını yapan Abeylegesse, 27 Ağustos'ta Brüksel'de yapılacak yarışmalara hazırlanıyor.

ÖĞRETMENİNE MİNNETTAR

Abeylegesse,daha 14 yaşında iken beden eğitimi öğretmeninin tavsiyesi üzerine, okulda düzenlenen atletizm yarışmalarına katıldığını söyledi.İlk başlarda atletizmde çok başarılı olmadığını, ancak okul arkadaşlarıyla birlikte yaptıkları idmanların ardından atletizmi sevmeye başladığını anlatan Abeylegesse, “Arkadaşlarla yaptığım idmanların ardından bu sporu sevmeye başladım. Daha sonra ENKA Spor Kulübü beni 1999 yılında Türkiye'ye getirdi. Türkiye vatandaşlığını aldım. O zamandan beri de Türkiye için yarışıyorum” dedi.

KENDİMİ TÜRK GİBİ HİSSEDİYORUM

Küçük yaştayken Türkiye'ye geldiğini ve her şeyi burada öğrendiğini belirten Abeylegesse, “Küçük yaşta buraya geldim için her şeyi Türkiye'de öğrendim. Başarılarımı da burada elde ettim. Kendimi bir Türk gibi hissediyorum” diye konuştu. Türkiye'ye geldiğinden bu yana Türkiye için yarıştığına dikkati çeken Abeylegesse, sporcuların yüksek rakımda antrenman yaptığını ve kendisinin de bunun için Erzurum'u tercih ettiğini ifade etti.

BAŞARININ SIRRI

Başarılı olmanın püf noktasının disiplinli çalışmak olduğunu vurgulayan Abeylegesse, “Çok disiplinli programlı çalışıyorum. Antrenmanlarımı, antrenörümün hazırladığı programa göre yapıyorum. Ondan sonra da yarışlara katılıyorum. Tabi ailem moral veriyor. Kulüpler, federasyonlar ve halk destek veriyor. Bunların hepsi birleştiği zaman, başarılı oluyorum. Başarımın sırrı budur.” şeklinde konuştu.

Beslenmesine de çok dikkat ettiğini söyleyen Abeylegesse, 38 kilo olduğunu ve kilosunu korumak için özel bir diyet uygulamadığını, ancak sağlıklı besinler tükettiğini belirtti. Hedefinin her zaman kazanmak olduğunu ve daha çok madalya kazanarak, Türk halkını mutlu etmek istediğini ifade eden Abeylegesse, daha sonra şunları söyledi; “İnşallah her zaman daha başarılı olurum. Daha çok madalya kazanarak, Türk halkını mutlu etmek için elimden geleni yapacağım. 2012 yılında olimpiyatlar var. Ondan önce dünya rekoru denemesi yapacağız. 5 bin ve 10 bin metrede altın madalya almak için çalışacağız. İnşallah güzel bir başarı ile döneceğiz. Sağlığım yerinde olursa ve sakat olmazsam 10 yıl daha koşmak istiyorum. İleride maratonlarda da koşmak istiyorum. En büyük hedefim bu. Türk halkına da desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.”

ABEYLEGESSE’NİN YENİ HEDEFİ DÜNYA REKORU
ABEYLEGESSE’NİN YENİ HEDEFİ DÜNYA REKORU
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2010 Cuma 11:05:02
Güncelleme :20 Ağustos 2010 Cuma 11:18:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?