6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Yeni ilçeler 9 Kasım'da hizmete başlıyor

Erzurum Valisi Sami Bulut, 3 yeni ilçenin 9 Kasım 2008 tarihi itibariyle faaliyetlerine başlayacağını söyledi. İlçelerde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının ihdas edildiğini gerekli atamaların yapıldığını belirten Bulut, amacın hizmeti vatandaşa daha yakın ve kaliteli götürmek olduğunu söyledi. 

Erzurum Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan alt belediyelerin iptal edilerek yerlerine Aziziye, Yakutiye ve Palandöken ilçeleri kurulmasına karar verilmişti. 

Erzurum’da oluşturulan ilçelerle ilgili bugün bir basın toplantısı düzenleyen Vali Sami Bulut, yeni ilçelerin 9 Kasım 2008 tarihi itibariyle hizmete gireceklerini belirtti.
Ilıca ilçesinin adının Aziziye olarak değiştirildiğini Dadaşkent beldesinin de buraya bağlandığını hatırlatan Vali Sami Bulut, “Ilıca ilçemizde zaten mevcut kaymakamlık hizmetlerini sürdürüyordu. Bu ilçemizde her hangi bir değişiklik yok. Sadece yeni oluşturulan Yakutiye ve Palandöken ilçeleri için çalışmalar tamamlandı. Yakutiye Belediyesi için hastaneler caddesinde bulunan ve emekli sandığının görev yaptığı binanın 4-5 katları tahsis edildi. Palandöken Belediyesi içinde hükümet konağında daha önce adliye olarak kullanılan bina ayrıldı. Bu iki ilçe kaymakamlıklarımız hizmetlerine bu binalarda başlayacaklar. Yeni kaymakamlıklarla birlikte hizmet vatandaşımızın ayağına gidecek. Vatandaşlarımız artık kamu hizmetlerinden daha rahat ve kaliteli yararlanacaklar.”dedi. 

Yeni kurulan ilçelere kalıcı bina bulmak için çalışmalar da yaptıklarını kaydeden Vali Sami Bulut, 29 Mart 2009 tarihi itibariyle kapatılacak olan Kazım Karabekir Belediyesi’nin kullandığı binayı Yakutiye ilçe kaymakamlığına tahsis edeceklerini bildirdi. Palandöken kaymakamlığı için de araştırmaların sürdüğünü belirten vali Bulut, kaymakamlıkların ilçe sınırları içerisinde olmasına dikkat edeceklerini söyledi.
Vali yardımcısı Nurullah Aktaş, Aziziye Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer ve Yakutiye Kaymakamı Yüksel Çelik ile birlikte düzenlediği basın toplantısında kaymakamlıkların hizmetleri hakkında da açıklamalar yapan Vali Sami Bulut, nüfus, adliye, tapu sicil hizmetlerinin merkez binalarda diğer kurum hizmetlerinin ise kaymakamlıklara tahsil edilen binalarda gerçekleştirileceğini ifade etti.
 
İlçe kaymakamlıklarına bağlı kurum ve kuruluşlara norm kadrolara göre atamalar yapıldığını da vurgulayan Vali Bulut, sadece ilçe jandarma komutanlıklarına Mayıs 2009 tarihine kadar Merkez Jandarma Komutanı’nın bakacağını belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 17:45:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?