6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Yeni körüklü otobüsler hizmete girdi

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, şehir içi ulaşımda kullanılmak üzere 3 yeni körüklü otobüs daha satın aldı.


Erzurum’da yaşanan ulaşım problemine çözüm bulmak için çalışmalar yapan Büyükşehir Belediyesi, Dadaşkent hattında hizmete soktuğu 2 adet körüklü otobüsün ardından 3 adet körüklü otobüs satın aldı.


Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan 3 adet otobüsün Mercedes-Benz firmasında iç aksamının kent içi ulaşıma uygun hale getirilmesi çalışmaları sürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler, son model yeni araçların Üniversite, Eğitim hastanesi bağlantılı sefer yapacağını ifade etti. Kent ulaşımda büyük rahatlamayı sağlayacak hafif raylı sistemin oluşturulmasında büyük aşama kaydedildiğini bildiren Başkan Küçükler şunları söyledi:
“Özellikle kış mevsiminde yaşanan ulaşım sıkıntısını ortadan kaldırmak için yeni düzenlemeler yapıyoruz. Bu düzenlemelere araç parkımızın genişletilmesini de ekledik. Daha önce aldığımız körüklü otobüslere ek olarak yeni körüklü otobüsler aldık.

Yaklaşık 1,5 milyon YTL’ye liraya mal olacak bu araçlar şu anda Mercedes Benz fabrikasında şehir içi ulaşıma uygun hale getirilmesi için düzenleniyor. Yakın bir zaman içerisinde hafif raylı sistemi de çözüme kavuşturacağız. Bu projemizin de hayatiye geçmesi ile şehir içi ulaşım sıkıntısı ortadan kalkmış olacak.”

iha
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2008 Cumartesi 12:13:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?