6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Yeni vali bakanlar gibi karşındı

Valiler Kararnamesiyle İçişleri Bakanlığı'ndaki görevinden Erzurum Valiliğine atanan Sami Bulut, bugün göreve başladı.

Makam otomobiliyle valilik binasına gelen Bulut, adeta bakanlar gibi karşılandı. Vali Bulut'u karşılamak için kentteki tüm kamu, kurum ve kuruluş amirleri ile kaymakamlar hazır bulunurlarken, metrelerce karşılama kuyruğu oluştu.

Son çıkan Valiler Kararnamesiyle Erzurum'a atanan Vali Sami Bulut, bugün uçakla kente geldi. Vali Bulut'u karşılamak için Valilik Binası önünde karşılama heyeti oluşturuldu. İl ve ilçelerde görev yapan tüm kaymakam ve kamu, kurum ve kuruluş amirlerinin katıldığı karşılama heyeti uzunca kuyrukların oluşmasına neden oldu. Havaalanından Valilik binasına Valilik makam aracıyla gelen Vali Bulut, karşılama heyetinin birer, birer elini sıktı. Heyet arasında koltuk değnekleriyle ayakta duran İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Mücahit Ercoşkun da bulundu. Çevik Kuvvet Mangasını selamlayan Vali Bulut, daha sonra bütün bürokratları toplantıya aldı. Toplantıda birlik ve beraberlik çağrısında bulunan Vali Bulut, Erzurum'un tarım ve hayvancılıkla kalkınacağını, 2011 olimpiyatları ile de kentin çağ atlayacağını söyledi.
Valilikte ilk görev yeri olarak Erzurum'da bulunan Vali Bulut, konuşmasında tüm bürokratlara 'önce vatandaşa insanca davranın' nasihatında bulundu. Vali Bulut, bürokratlara ilk talimatında şunları söyledi;

"Herkesin bir siyasi kimliği vardır. Ancak tabiri caizse bürokrat üniformasını giydikten sonra masanın bu tarafına geçtikten sonra herkes bu siyasi kimliğini bir tarafa bırakacak. Başka türlü sorunların üstesinden gelinmez. Her hangi bir vatandaş size müracaat ettiğinde kendinizi onun yerine koyun. Yani masanın öbür tarafına siz oturun. Vatandaş sana gelmiş bir şeyler istiyor. Siz ona bugün git yarın gel. Olmaz şeklinde derseniz devlete sizin şahsınızda küfrettirerek değil, güzel bir şekilde ikna edin. Olmuyorsa da vatandaş desin ki sizin şahsınızda ya gerçekten olmuyormuş. Ne yapalım. Yasalar buna müsait değilmiş. Vatandaşı ikna etmenizi istiyorum."

.
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2008 Çarşamba 15:13:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?