6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Yerel basın nefes aldı

Yerel basın kuruluşlarını yakından ilgilendiren Kamu İhaleleri ve Kamu Sözleşmeleri Kanun tasarısı, önerilerinin büyük bir kısmının kabulüyle yasalaştı.

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, bir süreden beri yerel basın kuruluşlarını yakından ilgilendiren 4734 Sayılı Kamu İhaleleri ve Kamu Sözleşmeleri Kanun tasarısı TBMM Genel Kurulu’nda görüşülerek yasalaştığını söyledi.

Özsoy, açıklamasında “Yerel Basını etkileyecek olan “Elektronik Kamu Alımları Platformu” ile ilgili 26.Maddenin “EK MADDE 1” Federasyonumuzca verilen önerge doğrultusunda eklenen “bu kanunun 13. maddesi hükümleri saklı kalmak üzere” hükmü uyarınca Yerel Basının Resmi ilan hakkı korunmuştur.

Yine “Çerçeve anlaşmalar”ı düzenleyen 27. Maddenin “EK MADDE 2” başlığı altında düzenlenen Çerçeve Anlaşmalarda önerimiz olan 24 ay kabul görmeyerek süre 48 aya çıkarılmış, ancak burada da 13. Madde hükümleri korunmuştur.

Kanunun 28. maddesindeki Dinamik Alımlar başlığında ise bu alımların Elektronik Kamu Alımları Platformu yayımlanma hükmü getirilmiştir.”dedi.

DAGC’NİN ÇABASI ve TEŞEKKÜR

Yasanın gündeme geldiği tarihten bu güne kadar Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti’nin Erzurum ve Ankara’da Milletvekillerini yakından takip ederek gerekli bilgilendirmeyi yaptığını ifade eden Özsoy, şunları söyledi:“Konu ile ilgili olarak Erzurum ve bölgemizde sivil toplum kuruluşları da bilgilendirilerek, hazırlanan raporlar ilgili yerlere ulaştırılmıştır.

Cemiyetimiz, diğer illerdeki Gazeteciler Cemiyetleri ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun titiz çalışması ve çabası sonucu yasanın görüşülmesinde önerilerimizin tamamı olmasa da önemli bir kısmının kabulünden mutluluk duymaktayız.

Yerel basınının bu önemli sorunu karşısında duyarlı olan Sivil Toplum Kuruluşlarına, Siyasi Partilerimize ve temsilcilerine; bu süreç içerisinde Erzurum ve Doğu Anadolu Bölgesinde Cemiyetimiz kararları doğrultusunda hareket eden bütün basın kuruluşlarına ve meslektaşlarımıza Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti olarak teşekkür ederiz.”

TGF’DEN CEMİYET BAŞKANLARINA TEŞEKKÜR

Öte yandan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Nazmi Bilgin de yaptığı açıklamada, “4734 Sayılı Kamu İhale Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair” Kanun tasarısının TBMM de görüşülmesi sırasında Türkiye Gazeteciler Federasyonu tarafından talep edilen “bu kanunun 13’ncü madde hükümleri mahfuz kalmak kaydıyla” ibaresi ilgili maddeye bir önerge ile eklenmiştir. Kanun değişikliği bu şekliyle mecliste kabul edilmiştir. Bu sonuca göre yerel gazeteler resmi ilanlarla ilgili olarak bir zarara uğramayacaktır.

Bu sonucun alınmasında illerinde çok yoğun bir çalışma yapan ve milletvekilleri üzerinde baskı oluşturan cemiyetlerimizin değerli başkanlarına teşekkür ederim.”ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 19:36:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?