7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Yerel yönetimlere iş düşüyor

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Müdürü Ulvi Özel, tescilli tarihi eserlerin halka rağmen korunmasının mümkün olamayacağını belirterek, bu konuda özellikle yerel yönetimlere büyük görevler düştüğünü söyledi. 

Erzurum’da 459 eserin korum altında olduğunu bildiren Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Müdürü Ulvi Özel, “Tescilli taşınmazların çevresinde yapılacak yapılaşma çok önemli. Yerel yönetimlerimiz bu konuda çok hassas olmalı. Halka ve yerel yönetimlere rağmen kanunlarla bu eserleri korumamız çok zor olur. Halkımızdan tescilli eserlerin korunması konusunda duyarlı olmalarını istiyoruz” dedi. 

Yıkılmaya yüz tutmuş eserlerin restore ve onarımları konusunda kültür ve Turizm Bakanlığı’nın verdiği desteğe rağmen mülk sahiplerinin bu konuda yeterince bu hizmetten yararlanmadığını söyleyen Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Müdürü Ulvi Özel, “Mülk sahibi taşınmazında yapacağı restore çalışmasını projelendirerek Bakanlığımızdan destek isteyebilir. Bu konuda Türkiye’nin bir çok vilayetinde mülk sahipleri bu hizmetten yararlanmaktadır. Erzurum’da da vatandaşlarımızın bu konuda Bakanlığımızdan destek almaları konusunda gerekli girişimlerde bulunmasını istiyoruz” diye konuştu. 

Erzurum’da Cifte Minareli Medrese, Aziziye Parkı içerisinde yapılan işyerleri ile ilgili yıkım kararlarının çıktığını hatırlatan özel, her iki konuda da yargı sürecinin devam ettiğini bildirdi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 14:58:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?