4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Yeşil yok edilmeyecek

Yakutiye İlçe Belediyesi Belediye Meclisi, yaklaşık 10 dönümü bulan Milli Emlak’a ait ağaçlık alanın konut alanına çevrilme teklifini reddetti.


Büyükşehir Belediyesi şantiyesi doğusunda bulunan yaklaşık 10 dönümlük ağaçlık ve yeşil alanın bozularak konut alanına çevrilme talebi Yakutiye Belediye Meclisinden geri döndü. Belediye Başkanı Ali Korkut, göreve geldikleri günden itibaren yeşil alanın artırılması yönünde çalışmalar yaptığını hatırlatarak “Mayıs ayı meclisinde gündeme gelen Milli Emlak’ın bir talebi vardı. İstasyon caddesi Terminal Mahallesi sınırları içerisinde kalan ve Büyükşehir Belediyesi şantiyesinin doğusunda kalan yaklaşık 10 dönümlük alan için yeşil alan olmaktan çıkarılarak konut alanına çevrilmesi talepleri vardı. Söz konusu talebi prosedür gereği İmar Komisyonuna havale ettik. Komisyon, gerekli çalışmayı yaparak bir karar aldı. Erzurum merkezinin özellikle yeşil ve ağaçtan mahrum olduğu dikkate alınarak talebin karşısında rapor hazırladı. Meclisimizde gerekli hassasiyeti göstererek Milli Emlak’ın bu talebini reddetti. Yakutiye Belediyesi olarak yeşil alanları koruyacağımızı söyledik. Bu sözümüzün arkasındayız. Kimse bizden yeşil alanı katletmemizi beklemesin” şeklinde konuştu.


İmar Komisyon Başkanı Orhan Demir, söz konusu alanın yaklaşık 10 dönüm büyüklüğünde olduğunu söyledi. Meclise bilgi veren Orhan Demir, “Bu alanda 20-30 yaşında ağaçlar bulunuyor. Güzel bir yeşillik ve çevreye renk veriyor. Bölgede bunun yerine konulabilecek başka bir yeşil alan alanı bulunmuyor. Bu alanın konuta çevrilmesi bölgede görüntüyü bozacağı gibi güzelim yeşil ve 20-30 yaşında ağaçların yok olmasını sağlayacaktır. Komisyonumuz bütün koşulları göz önüne alarak talebe red cevabı verdi. Meclisimizde haklı bir kararla alanın yeşil alan olarak kalmasını tastikledi. Belediye Başkanımızın da tavrı ortada, karardan dolayı mutluyuz” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2009 Pazar 16:56:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?