7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Yetenek taraması sürüyor

YETENEK TARAMASI SÜRÜYOR

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlü ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan sporda güç birliği protokolü kapsamında okullarda yetenekli gençler aranıyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün bünyesinde çalışan sözleşmeli ve kadrolu 40 antrenörden oluşan ekip gruplar halinde Erzurum’daki tüm okulları gezerek form dağıtıyorlar ve öğrencilere görsel tarama yaparak, sporda özel yetenekler arıyorlar.

Erzurum Gençlik ve Spor İl Şube Müdürü ve Komisyon Başkanı Hüdaverdi Uğur ile Proje Koordinatörü Ahmet Çelebi yönetiminde 40 kişiden oluşan ekip harıl harıl okulları gezerek Okul Müdürleri ve Beden Eğitimi Öğretmenleriyle görüşerek, öğrencilere form dağıtıyorlar ve görsel taramaya tabi tutuyorlar.

BÜYÜK GÜN YAKLAŞIYOR

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokol çerçevesinde yapılan “Sporda Özel Yetenekler Arıyoruz” projesi kapsamında tespit edilen öğrenciler, 17-18 Nisan 2010 tarihinde Şükrü Paşa Semtindeki spor salonunda bir araya gelecekler. Burada Gençlik ve Spor İl Şube Müdürü ve Proje Komisyon Başkanı Hüdaverdi Uğur, Proje Koordinatörü Ahmet Çelebi ve 40 kişiden oluşan antrenör ekibi, sporcuları teste tabi tutacaklar.

“Sporda Özel Yetenekler Arıyoruz” Projesi Komisyon Başkanı Hüdaverdi Uğur ve Proje Koordinatörü Ahmet Çelebi, şu anda 40 kişiden oluşan antrenör ekibinin okullarda öğrencilere görsel tarama yaptıklarını belirttiler. Proje Komisyonu Başkanı Hüdaverdi Uğur, “Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokol çerçevesinde tüm okullarda il müdürlüğümüz bünyesinde sözleşmeli ve kadrolu antrenörlerimiz nezaretinde okul müdürleri ve beden eğitimi öğretmenleri ile görüşmeler yapılarak tüm öğrenciler görsel taramaya tabi tutuluyorlar” diye konuştu.

ÇİNTİMAR: HEDEFE ULAŞACAĞIZ

Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, “Sporda Özel Yetenekler Arıyoruz” Projesinin tüm hızıyla sürdüğünü belirterek, hedeflerinin Erzurum’da 114 bin öğrenciye ulaşmak ve bunların arasında spor yeteneği olan öğrencileri tespit ederek onları yetenekli oldukları spor dallarına kanalize etme amacı güttüklerini söyledi.

Çintimar, “Bizim amacımız en az bin tane elit sporcuyu keşfetmek ve bu öğrencileri ulusalar arası yarışlara hazırlamak ve olimpiyat kadrosuna dahil etmektir. Bunun için çalışıyoruz. İnşallah sonunda da başarılı olacağız: Şu anda can siperane çalışan ekibimizi kutluyorum” dedi.

Çintimar, okullardan seçecekleri öğrencilere daha sonra Atatürk Üniversitesi BESYO ve Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Spor Bölümünde spor uzmanları aracılığı ile bilimsel spor testi yaparak, öğrencilerin hangi spor dalına daha yatkın olduklarını tespit edeceklerini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2010 Perşembe 19:12:00
Güncelleme :8 Nisan 2010 Perşembe 21:08:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?