7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Yetenek taramasına rekor katılım

YETENEK TARAMASINA REKOR KATILIM

Erzurum’da İlköğretim ve liselerde eğitim ve öğretim gören 70 bin çocuğa yetenek taraması yapan Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Hafta sonunda da Pasinler’de sporcu yetenek taraması yaptı.

Yaşları 7 ile 17 yaş arasında değişen yaş gruplarındaki öğrenciler, spor yeteneklerini göstermek için ter döktü. Proje Koordinatörü Ahmet Çelebi, Judo Antrenörü Nurullah Diyarbakır, Badminton Antrenörü Pınar Ekşi ve Vahdet Alaeddinoğlu yönetiminde yapılan sporcu yetenek taraması sınavlarına rekor başvuru oldu. 500’e yakın öğrenci taramada yeteneklerini sergiledi.

Büyük katılımla gerçekleştirilen Sporcu Yetenek taramasında sporcu adaylarının boy ve kiloları ölçüldü. Durarak uzun atlama, sekiz koşusu gibi testlerin de uygulandığı taramalarda geleceğin yıldız adayları belirlenmeye çalışıldı.

Proje koordinatörü Ahmet Çelebi, yaptığı açıklamada katılımın çok yoğun olmasının Erzurum’un sporu adına umut verici olduğunu dile getirdi. Çelebi, sözlerine şöyle devam etti: “Erzurum’daki okullarda 70 bin çocuğumuza ulaştık. İçlerinde çok yetenekli sporcular tespit ettik. Erzurum’daki bütün yetenekli çocuklara ulaşmak istiyoruz. Diğer ilçelere de en kısa sürede ulaşıp bu yılki yetenek taramasını tamamlamayı hedefliyoruz."

YETENEK TARAMASINA REKOR KATILIM
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2010 Pazartesi 12:28:04
Güncelleme :22 Mart 2010 Pazartesi 12:34:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?