7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Yetenek taramasına yoğun ilgi

YETENEK TARAMASINA YOĞUN İLGİ

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlü ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan sporda güç birliği protokolü kapsamında okullarda yetenekli gençler aranıyor.

Erzurum’da 100 dolayında okulda yetenek taraması yapan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün bünyesinde çalışan sözleşmeli ve kadrolu 40 antrenöre okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler büyük bir ilgi gösteriyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün görevlendirdiği gruplar, okullarda olumlu bir şekilde karşılanıyor. Okul Müdürleri ve Beden Eğitim öğretmenlerinin yaklaşımı, 17-18 Nisanda yapılacak olan yetenek seçimleri öncesinde umut veriyor.

DÖRT KOLDAN ÇALIŞIYORLAR

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün organize ettiği ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okulların sıcak baktığı “Sporda Özel Yetenekler Arıyoruz” Projesi kapsamında 40 dolayında antrenör dört koldan çalışıyor. Gençlik ve Spor İl Şube Müdürü ve Proje Komisyonu Başkanı Hüdaverdi Uğur ile Proje Koordinatörü Ahmet Çelebi yönetimindeki ekipler gruplar halinde Erzurum’da okulları dolaşarak projenin öneminden bahsediyorlar, görsel taramadı bulunuyorlar ve öğrencilere form dağıtıyorlar. Antrenörler ve komisyon üyeleri okullarda gösterilen ilgiden memnun kalırken, çalışmayı hafta içinde sonlandırarak, 17-18 Nisan tarihlerindeki yetenek seçimlerinin hazırlıklarına başlamak istiyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokol çerçevesinde yapılan “Sporda Özel Yetenekler Arıyoruz” projesi kapsamında tespit edilen öğrenciler, 17-18 Nisan 2010 tarihinde Şükrü Paşa Semtindeki spor salonunda bir araya gelecekler. Burada Gençlik ve Spor İl Şube Müdürü ve Proje Komisyon Başkanı Hüdaverdi Uğur, Proje Koordinatörü Ahmet Çelebi ve 40 kişiden oluşan antrenör ekibi, sporcuları teste tabi tutacaklar.

“Sporda Özel Yetenekler Arıyoruz” Projesi Komisyon Başkanı Hüdaverdi Uğur ve Proje Koordinatörü Ahmet Çelebi, şu anda 40 kişiden oluşan antrenör ekibinin okullarda öğrencilere görsel tarama yaptıklarını belirttiler. Proje Komisyonu Başkanı Hüdaverdi Uğur, “Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokol çerçevesinde tüm okullarda il müdürlüğümüz bünyesinde sözleşmeli ve kadrolu antrenörlerimiz nezaretinde okul müdürleri ve beden eğitimi öğretmenleri ile görüşmeler yapılarak tüm öğrenciler görsel taramaya tabi tutuluyorlar” dedi.

ÇİNTİMAR’DAN TEŞEKKÜR

Türkiye’de Erzurum’un Olimpik Şehirler arasında gösterilmesinin ardından büyük bir atağa geçen Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü geleceğin olimpik sporcularını bulmak için kolları sıvadı. 2012 ve 2016 Olimpiyatları için Olimpiyat takımına sporcu yetiştirmek isteyen Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığı protokol kapsamında yapılacak olan Sporda Özel Yetenek Arıyoruz Projesi kapsamında sporculara görsel tarama yaptıklarını ifade eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, çalışmaların iyi gitmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Çintimar, “Sporda Özel Yetenekler Arıyoruz” Projesinin tüm hızıyla sürdüğünü belirterek, hedeflerinin Erzurum’da 114 bin öğrenciye ulaşmak ve bunların arasında spor yeteneği olan öğrencileri tespit ederek onları yetenekli oldukları spor dallarına kanelize etmek olduğunu söyledi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, “Bizim amacımız en az bin tane elit sporcuyu keşfetmek ve bu öğrencileri ulusalar arası yarışlara hazırlamak ve olimpiyat kadrosuna dahil etmektir. Bunun için çalışıyoruz. İnşallah sonunda da başarılı olacağız: Şu anda can siperane çalışan ekibimizi kutluyorum” dedi.

YETENEK TARAMASINA YOĞUN İLGİ
YETENEK TARAMASINA YOĞUN İLGİ
YETENEK TARAMASINA YOĞUN İLGİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2010 Pazartesi 11:28:03
Güncelleme :12 Nisan 2010 Pazartesi 11:35:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?