4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

YGS heyecanı başlıyor

YGS HEYECANI BAŞLIYOR…

Üniversiteye girişte birinci aşama olan Yükseköğretime Giriş Sınavı (YGS) 27 Mart Pazar günü saat 10.00’da başlayacak ve tek oturumda 160 dakika sürecek. Erzurum’dan bu sınava bin 63 salonda 20 bin 551 öğrenci girecek ve başarılı olabilmek için ter dökecek.

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk yaptığı açıklamada sınava girecek öğrencilere yönelik bazı tavsiyelerde, vatandaşlara ise uyarılarda bulundu. Huzurlu ve güvenli bir sınav gerçekleştirilmesi için her türlü önlemin alındığını söyleyen Vali Öztürk, Velilerden de sınav öncesi, öğrencilerin dinç olmaları ve morallerinin en üst seviyede olmaları için yardımcı olmalarını istedi.

Vatandaşları gürültüye meydan vermemeleri konusunda uyaran Vali Öztürk şunları söyledi: “Bu sınavda öğrencilerimizin başarılı olmaları en büyük arzumuzdur. Bu başarıya katkı sağlamaya yönelik olarak, öğrencilerimizin sınava girmeden önce kahvaltı yapmalarını, en geç bir saat önce sınav yerlerinde, 2011 YGS sınav giriş belgesi, nüfus cüzdanı veya pasaportlarıyla hazır bulunmalarını, morallerini diri tutmalarını hem kendilerinden hem de aile büyüklerinden istiyoruz.

Onlar unutmasınlar ki, her zaman olduğu gibi sınav günü de huzurlu ve başarılı bir sınav için gereken yapılacaktır.

Velilerimizden sınav öncesi, öğrencilerimizin dinç olmaları, morallerinin en üst seviyede olmaları için yardımcı olmalarını istiyoruz.

İlimizde 1063 salonda sınav yapılacak olması, neredeyse şehrimizin her caddesinde, sokağında bir binada sınav yapılacağı anlamına gelmektedir. Halkımızdan ricamız, sınav günü saat 10.00’dan itibaren 160 dakikalığına bu yavrularımızın motivasyonlarının bozulmaması için hiçbir gürültüye meydan verilmemesi ve bu konuda yavrularımıza elimizden gelen yardımın yapılmasıdır.

Her konuda olduğu gibi bu konuda da Türkiye’ye örnek olalım ve sınava girecek 20 bin 551 yavrumuzun geleceğine katkı sağlayalım.

Bu dilek ve temennilerle sınava girecek bütün çocuklarımıza başarılar dilerim.”

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2011 Cuma 15:20:00
Güncelleme :25 Mart 2011 Cuma 19:45:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?