4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Yiğittaşı köyünde buruk bayram

Tekirdağ'ın Saray ilçesinde, sel sularına kapılarak ölen beş kişilik Çakar ailesinin memleketleri Erzurum'un Pasinler ilçesine bağlı Yiğittaşı köyünde bayram buruk başladı.

Yaklaşık dört yıl önce Erzurum'dan göç ederek Tekirdağ'a giden ve burada 9 Eylül 2009 tarihinde meydana gen sel afetinde hayatlarını kaybeden baba Fatih Çakar, eşi Handan Çakar (37), çocukları Büşra (12), Berna (8) ve Azra Çakar'ın (5) memleketi Erzurum'da bugün hüzünlü bir bayram yaşandı.

Oğlunu, gelini ve torunlarını kaybeden dede Vahdettin Çakar, mezarları başında sabah saatlerinde dualar etti, gözyaşına boğuldu. Torunlarının oyunlar oynadığı evlerinin yanındaki taşlı alanda çöküp kalan Vahdettin Çakar, şunları söyledi:

"Keşke onlar ölmeseydi, ben ölseydim. Neneleri öldü onların ölümünü görmedi. Keşke bende ölseydim de onların ölümünü görmeseydim. Bu acıyı yaşamasaydım."

Köy muhtarı ve Fatih Çakar'ın eniştesi Mehmet Hanefi Onuk da Çakar ailesinin ölümüyle birlikte köyde yas olduğunu ve bu bayramın kara bayram olarak anılara geçtiğini belirtti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2009 Pazar 17:35:39
Güncelleme :20 Eylül 2009 Pazar 17:38:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?